Sastanak ministara odbrane

Vulin sa Šojguom: Srbija neće biti dio NATO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je, prilikom susreta sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, da će Srbija i dalje slijediti politiku vojne neutralnosti i da, dok je predsjednik Aleksandar Vučić na njenom čelu, ona neće biti dio NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 13:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zahvalivši se što je godišnjica oslobođenja srpske prijestonice obilježena i u Moskvi, Vulin je istakao da "naša zemlja u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, kao i da mnogo veće zemlje mogu da uče od nas", prenijelo je Ministarstvo odbrane Srbije, navodeći da je do susreta došlo u Pekingu, u toku Sjangšan foruma.

General armije Šojgu je još jednom pozvao Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sljedeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

On je čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, navodeći da su Rusija i Srbija podnijele velike žrtve u borbi protiv fašizma i da zemlje cijeni ne po veličini već po doprinosu istoriji.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja između dvije zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati.

Komentari: 4

GRAĐANSKI

21. 10. 2019 - 13:37

DIVNO! BRAVO! TO MI/NAM ODGOVARA!
Mićun

21. 10. 2019 - 16:01

Kad ćemo u CG dobit Nato basu?Što bi falilo jedna američka baza u Prijestonicu Cetinje.Nekoliko hiljada Nato vojnika,ekonomija i potrošnja cvjetataju,svaki dan po desetine hiljada dolara se slije na Cetinje koje je i ovako nezapošljeno jer fabrika nema.Svi srećni svi zadovoljni!
Da, da ....

21. 10. 2019 - 15:41

Udri Bože svuđe samo ne u glavu. Izgleda serbijom vlada teokracija. Bravo i srećno vam bilo!!!!
Bravo

21. 10. 2019 - 21:09

Ne niposto. Gdje Srbija dodje, to djavo ponese.
Novi komentar