Realizovaće pilot projekat za smanjenje gubitaka na dijelu vodovodnog sistema Podgorice

DOO „ Vodovod i kanalizacija„ Podgorica i slovenačka firma „PETROL“ i „SIEMENS“ Crna Gora potpisali su Ugovor o realizaciji pilot projekta za smanjenje gubitaka na dijelu vodovodnog sistema Glavnog grada Podgorica. 
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 13:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekat obuhvata ugradnju mjerne opreme, sakupljanje i analizu podataka vezanih za gubitke na vodovodnom sistemu sa ciljem donošenja seta mjera za otklanjanje istih.

Oblast koja je obuhvaćena pilot projektom odnosi se na područje Donje i Gornje Gorice, Donjih Kokota, kao i naselja Beri, Farmaci, Lekići i Grbavci. Vrijednost ove faze projekta je oko 200.000 eura, dok se za narednu fazu projekta, koja se odnosi na sanaciju kvarova, zamjenu vodomjera, regulaciju pritisaka i drugih mjera, planira utrošiti više od 100.000 eura.

Projekat je predviđen da bude realizovan u periodu od šest do devet mjeseci, s tim da bi prva faza trebala da bude gotova u naredna tri do četiri mjeseca.

Projekti ovog tipa imaju za cilj povećanje efikasnosti sistema vodosnabdijevanja i stvaranje ušteda na svim poljima kroz sanaciju gubitaka, sa osnovnom porukom očuvanja vode kao najznačajnijeg resursa Glavnog grada Podgorice.

Komentari: 0

Novi komentar