Novac prebačen na račun sportskih kladionica

Zbog lažne poruke na Vajberu sa računa mu skinuto 600 eura

Jednoj osobi iz Sarajeva skinuto je sa bankovnog računa 1.200 KM (oko 600 eura) i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslala fotografiju svoje bankovne kartice pošto je primila poruku na Vajberu da je dobitnik poklon-vaučera banke.
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 14:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je 42-godišnja osoba iz Sarajeva dobila poruku kojom je obaviještena da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu, te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice.

Osoba je fotografisala bankovnu karticu i poslala putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovila da joj je skinuto 600 eura, a uvidom u listing transakcije utvrđeno je da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane, korisnike telefona i svih društvenih mreža da budu oprezni prilikom njihovog korišćenja i ustupanja svojih ličnih podataka da ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.
 

Komentari: 0

Novi komentar