Nakon emisije "Nedjeljom u 2" ostao haos na društvenim mrežama

Glumica postala miljenica nacije, voditelju prijetili da će mu silovati člana porodice

Bura u Hrvatskoj poslije emisije "Nedjeljom u 2". Samo nekoliko sati pošto su se voditelj Aleksandar Stanković i glumica Jelena Veljača žestoko sukobili jer su imali različite stavove povodom seksualnog uznemiravanja, na drušvenim mrežama izbio je haos...
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 20:43 Promjenite veličinu teksta: A A A
Glumica postala miljenica nacije, voditelju prijetili da ce mu silovati clana porodice
Foto: ATA images

Dok je Jelena postala miljenica nacije i žena koja je jasno i glasno rekla što misli o seksualnom uznemiravanju, Stanković se bori sa osudama čitave hrvatske javnosti, pa čak i regiona.

Na stotine Jeleninih pratilaca na Instagramu su ostavili komentare u kojoj su joj, recimo, govorili: "Bravo".

- Bravo Jelena, hvala za snagu i strpljenje. Aca me ovaj put iznenadio u nerazumijevanju. Ako bude strpljiv objasniće njemu gđa. Stanković - bio je samo jedan od komenatara.

 

S druge strane, Aleksandar, se suočio sa ozbiljnim prijetnjama. Mnogi su otvoreno prijetili, nazivali ga ženomrscem, čak i prozivali njegovu porodicu, tako je popularni voditelj morao da izda saopštenje za javnost.

- S obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri napravio više desetina emisija na temu zaštite ljudskih, ženskih, manjinskih, seksualnih i drugih prava nemam potrebnu dodatno objašnjavati svoja uvjerenja - stoji u službenom obraćanju.

- Više manje o meni se sve zna. Ko hoće vjerovati da mrzim žene, ili nekog trećeg nakon 20 godina javnog obavljanja ovog posla - slobodno. Međutim, nakon jučerašnje emisije s Jelenom Veljačom javilo se više novinara s istim pitanjem jesam li u svađi s gošćom i što sam tačno mislio kada sam govorio o slučaju Salme Hajek. 

Gošća i ja se nijesmo lično sukobili, sučelili smo stavove, a to se događa u svakoj "Nu2". Govoreći o poznatoj holivudskoj glumici u polemici sam iznio i stav kako nije trebalo da ostane u poslovnom odnosu s nekim ko je seksualno uznemiravao. To mislim i dalje... U smislu zadovoljenja pravde, potrebno i društveno poželjno bi bilo - da je prijavila zlostavljača, ali prihvatam sugestiju gošće - da svaka žrtva treba sama odlučiti kada će i hoće li to uraditi. 

Ova tema je izazvala dosta komentara i na Fejsbuk stranici "Nu2". Svi komentari su dobrodošli osim onih u kojima se neko vrijeđa i prijeti. Juče je bilo i prijetnji kako bi mi bliske članove porodice trebalo silovati pa bih drugačije razmišljao, kao i fizičkih prijetnji. Molim vas da ne ostavljate takve komentare. Kako Jelena Veljača kaže, ja sam veliki bijeli muškarac i znam da moram biti naučen na takve stvari. Naučen, ali ne i pomiren s tim. Moja porodica ne mora, i trudiću se koliko mogu, da ih čuvam od takvih gadosti - saopštio je Aleksandar Stanković.

 

Komentari: 0

Novi komentar