Osnovno državno tužilaštvo

Dječak britvom ubo u rame djevojčicu, ali ne podliježe krivičnoj odgovornosti

Dječak (13) učenik Osnovne škole „Štampar Makarije“, koji je u petak veče više puta britvom ubo u rame svoju vršnjakinju u blizini škole, zbog godina starosti ne podliježe krivičnoj odgovornosti, pa dalje mjere i radnje u ovom slučaju preuzeće Centar za socijalni rad, saopšteno je Dnevnim novinama iz Osnovnog državnog tužilaštva.
Objavljeno: 22. 10. 2019 - 14:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Tužilac za maloljetnike u ODT-u u Podgorici je obaviješten o predmetnom događaju. U konkretnom slučaju riječ je o dječaku koji zbog godina starosti, godište 2007.,  krivično neodgovoran, pa su data upustva službenicima Uprave policije sa obavijeste Centar za socijalni rad, koji će dalje nastaviti da preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pojašnjeno je iz ODT-a.

Iz policije je nezvanično kazano Dnevnim novinama da se taj događaj koji se desio 18. oktobra ne može posmatrati kao vršnjačko nasilje.

Komentari: 3

Gusinje

22. 10. 2019 - 14:34

Naravno da je vrsnjacko ili kako god hicete da nazovete, nasilje. Zalosno je sto je to 13o godisnjak ali jeste nasilje. Nije slucajno ubo djevojcicu vise puta... Ovo je najbolja slika ex JU. Mrznja i frustracija od roditelja, okoline, prelazi na djecu. Zalosno.
@

22. 10. 2019 - 15:41

vise puta je ranio i nije maloljetnicko nasilje?Drugo,da li roditelji imaju ikakve odgovornosti i na kraju ko su oni?
Posgorica

22. 10. 2019 - 19:40

On ne podlijeze, ali roditelji kao staraoci podlijezu. Kaznite njih pa ce ga bolje vasoitavat.
Novi komentar