Sa građanima Mojkovca o mogućnostima vojnog poziva

Promocija Vojske Crne Gore i vojnog poziva, u okviru kampanje “Budi dio nas”, održana je u Mojkovcu. Promociju su posjetili generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, Mihailo Volkov, i predsjednik Opštine Mojkovac, Ranko Mišnić.
Objavljeno: 22. 10. 2019 - 14:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Generalni direktor Volkov rekao je da je predstavljanje Vojske Crne Gore na trgu u Mojkovcu prilika da se građanima Mojkovca približi vojni poziv, kroz razgovor sa oficirima i podoficirima da se upoznaju sa mogućnostima zapošljavanja, stipendiranja, obrazovanja na vojnim akademijama i drugim projektima namijenjenim mladima. “Sve ovo radimo jer mi u Ministarstvu čvrsto vjerujemo da je Vojska narodna institucija i da joj je mjesto u narodu i sa narodom”, i dodao da u prilogu tome govori i podatak da je “Vojska institucija kojoj se najviše vjeruje“. „Dolazićemo do svih opština u Crnoj Gori i kroz saradnju sa opštinama promovisati vojni poziv i sve ono što nudi Vojska Crne Gore“, poručio je Volkov.

Predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić istakao je da je „VCG upriličila jedan zaista  lijep dan Mojkovcu kako bi predstavila sve ono čime raspolaže i šta nudi svakom mladom građaninu u Crnoj Gori“. Mišnić je naglasio odličnu saradnju opštine sa Vojskom. „ VCG već drugu godinu za redom učestvuje u izgradnji i rekonstrukciji puteva u Mojkovcu, tako da smo ove i prošle godine zaista jedan veliki broj kilometara rekonstruisali zajedno sa njima i svaki građanin je vidio šta znači prisustvo Vojske za njihov bolji život i za sve ono što se tiče njihovog standarda“, rekao je Mišnić.
 
Na prezentaciji, održanoj na Gradskom trgu, građani Mojkovca su imali priliku da se upoznaju sa dijelom opreme Vojske, ali i da se informišu o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja, dobrovoljnom služenju vojnog roka, rodnoj ravnopravnosti i projektima Ministarstva koji su namijenjeni mladima.
 
Promocija Vojske i vojnog poziva će se nastaviti sjutra u Kolašinu, na Trgu boraca.
 

Komentari: 0

Novi komentar