Raspisan konkurs za studentske nagrade

Prijestonica Cetinje objavila je javni poziv za dostavljanje prijedloga i prijava za dodjelu studentskih nagrada za 2018/2019. godinu, koje će uručiti gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan na svečanoj sjednici Skupštine Prijestonice, koja će biti organizovana 13. novembra na Dan oslobođenja Cetinja.
Objavljeno: 22. 10. 2019 - 15:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prijestonica Cetinje svake godine na Dan oslobođenja dodjeljuje studentsku nagradu kao izraz priznanja studentima za izuzetan uspjeh postignut u toku studija. Nagrada se dodjeljuje najboljim studentima osnovnih studija, počev od druge godine.

Nagrada se dodjeljuje studentima fakulteta koji imaju sjedište u Prijestonici na prijedlog vijeća tih visokoškolskih ustanova. Vijeća fakulteta trebalo bi Sekretarijatu za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje da dostave do 4. novembra prijedloge sa obrazloženjem i pratećom dokumentacijom.

Studentsku nagradu može dobiti i student fakulteta čije je sjedište van Cetinja, a koji ima prebivalište u Prijestonici. Dodjeljuju se tri nagrade na osnovu prijava studenata i to po jedna iz društvenih nauka, iz oblasti umjetnosti i iz oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka.

Studenti koji imaju prebivalište u Prijestonici, a studiraju van Cetinja, uz prijavu dostavljaju CV, dokaz o prebivalištu, dokaz o ostvarenom uspjehu (najmanja prosječna ocjena 8,5 u prethodnoj godini studija) i potvrdu da su redovni studenti.

Komisija će uzeti u obzir i dodatno bodovati prijavljene studente ukoliko uz prijavu dostave dokaze o učešćima na takmičenjima, razmjenama, ljetnjim školama, akademskim, naučnim i umjetničkim obrazovnim programima i programima neformalne edukacije, kao i dokaze o doprinosu lokalnoj zajednici.

Vrednovaće se dodatno i dokazi o osvojenim nagradama i stipendijama, stručnom osposobljavanju, stažiranju, radnom iskustvu ili drugom profesionalnom angažmanu,  o objavljenim publikacijama, stručnim i naučnim radovima, člancima, organizovanim izložbama.

Prijave sa dokumentacijom trebalo bi poslati na mail Sekretarijata: [email protected] ili na adresu Sekretarijat za kulturu, sport i mlade, Ulica Baja Pivljanina 2, 81250 Cetinje sa naznakom „Prijava na  javni poziv za studentsku nagradu“ najkasnije do 4. novembra 2019. godine.

Studentska nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa, kako je to propisano Statutom Prijestonice Cetinje. Novčani dio nagrade se dodjeljuje u visini jedne prosječne zarade u Crnoj Gori iz prethodne godine.

Komentari: 0

Novi komentar