Projekat podržan od strane Zavoda za zapošljavanje

Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju zaposlilo dvanaest lica sa invaliditetom

NVO „Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica” je od 23. 7. 2019. godine otpočelo sa realizacijom projekta ,,Osobe sa invaliditetom – lideri u poslu”.
Objavljeno: 22. 10. 2019 - 18:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Radi se o Projektu koji je odobren od strane Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje od 19. 7. 2019. godine, u okviru grant šema ovoj NVO.

Projektom je završena dvomjesečna edukacija i to:

- u Podgorici za dva lica sa invaliditetom – jedno za pružanje fizioterapeutskih usluga, a drugo za oblast administrativnih poslova i vođenja arhive;

- u Beranama za deset lica sa invaliditetom – za proizvodnju mliječnih proizvoda, džemova, pekmeza, sokova, kao i ostalih poslova na seoskom području.

Nakon uspješno završene edukacije, Udruženje je 22. 10. 2019. godine u restoranu “Viaggio” u Beranama potpisalo ugovore o radu i zaposlilo dvanaest lica sa invaliditetom na period od devet mjeseci, sa mogućnošću produženja radnog odnosa za lica koja ostvare zapažene rezultate, dodatnih devet mjeseci. U ime Udruženja, ugovore sa dvanaest lica sa invaliditetom je potpisao predsjednik Milisav Korać.

Zaposlena lica će biti angažovana na poslovima za koje organizovana edukacija i to: dva u Podgorici – jedno za pružanje fizioterapeutskih usluga, a drugo za rad na administrativnim poslovima, dok će u Beranama ostalih deset lica biti zaposleni u proizvodnji mliječnih i voćnih prerađevina, kao i na ostalim poslovima karakterističnih za seosko područje. Zaposlena lica su izrazila zadovoljstvo zbog pružanja prilike stupanja u radni odnos.

Ukupna vrijednost Projekta je 55.805,60 eura, od čega je doprinos Zavoda za zapošljavanje 50,000.00 eura, dok preostalih 5.805,60 eura obezbjeđuje NVO „Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica”, kao realizator Projekta.

Komentari: 0

Novi komentar