Osuđena na zatvorsku kaznu

Mercedes mama: Sa trogodišnjim djetetom vozila 230 km/h

Neodgovorna Australijanka koja je u svojem Mercedesu bježala policiji ide u zatvor, gdje će provesti čak 18 mjeseci.
Objavljeno: 22. 10. 2019 - 21:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

U novembru prošle godine 28-godišnja Margarita Tomovska, poznata na društvenim mrežama kao "Mercedes Mum" vozila je u svojem moćnom Mercedesu E 63 S dvostruko brže od dopuštenog i pritom je bježala policijskoj patroli koja ju je pokušala zaustaviti.

Zabilježeno je da je mjestimice jurila i preko 230 km/h. A da stvar bude gora, u potjeri nije bila sama, već joj je društvo pravilo trogodišnje dijete – i to nevezano. 

Advokat optužene rekao je kako je Tomovska bila prisiljena voziti neoprezno, a na to ju je prisilio suvozač Kristofer King. Kaže da je Kristofer toliko snažan da su policajci trebali dva seta lisica da ga obuzdaju.

Sud to obrazloženje nije prihvatio i osudio ju je na kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci.

 

mercedesmama2

 

"Možete samo zamisliti što bi se dogodilo da je došlo do sudara s policijskim automobilom. Dijete bi odletjelo brzinom od 150 km/h. Teško je zamisliti opasniju policijsku potjeru", komentarisao je svoju odluku sudija.

Inače, Margarita je veoma aktivna na društvenim mrežama gdje se često hvali dizajnerskom odjećom, luksuznim automobilima te ekskluzivnim putovanjima. Čak je i za suđenje odjenula kolekciju vrijednu preko 10.000 dolara.

Recimo i kako Tomovska nije izrazila žaljenje tokom cijelog postupka. Naprotiv, glumila je žrtvu i putem GoFundMe pokušala prikupiti 100.000 dolara.

"Znam da me vi ne znate, ali ja nijesam loša osoba", započela je svoju priču na GoFundMe.

"Oni su lažljivci i imaju nešto protiv mene bez ikakvog razloga i sigurna sam da nijesam jedina u toj situaciji. Zbog sranja koja su izmislili o meni ograničena su mi prava da vidim ćerku. Jako su mi otežali i što se posla tiče jer me niko ne bi zaposlio zbog svega toga", tvrdi ona.

 

Komentari: 0

Novi komentar