Osnivač Srpskog pokreta obnove ocijenio

Drašković: Ruskim agenturama Crna Gora najveći poraz

Snage koje su za mržnju, ruske agenture, žele od Balkana da naprave Siriju, a veliki udar će biti na Crnu Goru, koja je njihov najveći poraz, ocijenio je pisac i lider srpske opozicije devedesetih Vuk Drašković, u emisiji "Teleskopija" na RTCG.
Objavljeno: 22. 10. 2019 - 21:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tim snagama, kako smatra Drašković, najviše smeta ulazak Crne Gore u NATO.

"Crnu Goru ne mogu da oproste, to im je najveći poraz, jer Crna Gora izlazi na more. I te snage, koje od nas žele da naprave Siriju, nemaju preko mora pristup svojim snagama na kopnu, koje se nude da budu u toj funkciji pretvaranja ovog regiona u Bliski istok", poručio je Drašković.

On je istakao da vjeruje da je Crna Gora članstvom u NATO-u "neke stvari riješila".

"Ali mi imamo vodeću silu u NATO-u, koja ima nepredvidljivog predsjednika. Mada, ja ne znam kakav će biti ishod predsjedničkih izbora u Americi", kazao je Drašković.

Simulacija pokazala da rat na Balkanu počinje u Crnoj Gori

Osnivač Srpskog pokreta obnove je kazao da je za Crnu Goru simptomatično, možda ne i slučajno, što je prije nekoliko sedmica održana "jedna simulacija početka rata na Balkanu".

"Simulacija je počela time da su proruske snage u Crnoj Gori organizovale upad u skupštinu, zarobljavaju premijera, dolazi do nemira u toj maloj zemlji, misli se na Crnu Goru. Interveniše Srbija, haos izbija i u Bosni. Tramp je povukao SAD iz NATO-a, evropski NATO je obezglavljen, treba mu mjesec, dva da se snađe. Dok su se snašli Francuzi i Englezi, ovdje već uveliko su se brojali mrtvi i na kraju moli Evropa SAD da interveniše, a Amerika postavlja uslove - da hoćemo, ali imate da plaćate finansiranje NATO-a i da se obavežete da ćete u svim situacijama biti pouzdan saveznik. Tako dolazi do prekida rata, tako što se SAD ponovo umiješaju", objasnio je Drašković.

Makedonija u ogromnoj opasnosti

On smatra da je Sjeverna Makedonija u ogromnoj opasnosti, te da je premijer Zoran Zaev povukao veoma rizičan potez.

"Zato što će ljudi koji su sa entuzijazmom glasali za Evropu sada biti razočarani i što veliki broj njih neće ni izaći na izbore. Na drugoj strani svi ti VMRO-DPMNE, koji su za mržnju, ruske agenture, to će dobiti krila", rekao je Drašković.

"Rat nije završen"

Drašković je istakao da rat u Jugoslaviji nije završen, te da se nastavo riječima.

"Prije svega u tabloidima, medijima, koji su pod kontrolom onih službi, bar mogu da tvrdim kada je Srbija u pitanju, koje su najveći krivac za zločine devedesetih i rat u Jugoslaviji. I naravno, na to se sve sada nadovezala, kao vrhovna komanda, ruska služb", naglasio je on.

Drašković je rekao da nije lako prognozirati šta će biti s Evropskom unijom.

"Mnoge stvari podsjećaju na ono što se događalo u svijetu uoči Drugog svjetskog rata, a ponešto i na ono što se događalo uoči Velikog rata", poručio je Drašković.

Komentari: 8

joko

23. 10. 2019 - 04:35

Opet Srbija počinje sa zlom, ovog puta uz pomoc Rusije. Domaći izdajnici dobijaju šansu da pokažu patološku mržnju i želju za ubijanjem
iko

23. 10. 2019 - 04:37

Druga šansa rusofila, poslije 1948. Udružeiće se četničkom ideologijom i potporom
Vasojevic

23. 10. 2019 - 08:35

Rusija je druga zemlja koja je priznala Crnu Goru.Rusija nikad nije pokazala interesovanje da skrene Crnu Goru sa evro/atlanskog puta. Ovo sto prica draškovic je budalašina koja je placena , jer draskovic ne radi dzabe nista.
@Vasojević

23. 10. 2019 - 09:25

A nemoj tako.Vuk je vazda bio pravi demokrata, mirotvorac i proleter. On je bio "svašta". Šef kabineta Špiljaka, prvi četnik Srbije, prvi mrzitelj Crne Gore, prvi zagovarač rata na prostoru SFRJ. Ko se još ne sjeća njegove teatralne izjave. "Ko pruži ruku preko Drine ostaće bez nje". Šešelj je tada bio "mala maca" pri njemu.
???

23. 10. 2019 - 09:27

Ti za dzabe pises komentar jer tvoje oci i usi sluze samo gledanje i slusanje veljesrpskih "pobjeda".Ni imena ruskih agenata,ni dokazi, sve je to bez veze i izmisljeno.Samo je istina ona sto dolazi iz Bg i Moskve.Bas si objektivan.Kafa jutros da malo razbistris mozak.
murko

23. 10. 2019 - 10:09

Divan i principijelan covek. Uvek se drzi iste ideologije, bilo da je komunista kod Mike Spiljka, Cetnik u vlastitoj reziji ili sada evroatlantista u americkoj. Uvek se drzi istih principa, a to je PARE,PARE,PARE. I kada sece ruku koja drzi muslimanski barjak i sada kada bi sekao srpsku. Uvek isto podlastvo.
Špijun

23. 10. 2019 - 10:19

Mračan čovjek iz mračnih 90-ih.Uvijek arogantan i ozbiljan,a u stvari najobičnije laprdalo onog ko plati više
a ovaj intervju,

23. 10. 2019 - 10:27

je za nista.Prevrtljivac pere biografiju
Novi komentar