U Crnoj Gori posluje oko 50 američkih kompanija

Američke kompanije čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz različitih sektora, rekli su u Američkoj privrednoj komori
Objavljeno: 23. 10. 2019 - 06:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Interesovanje američkih kompanija za ulazak na crnogorsko tržište stalno raste, saopštili su Dnevnim novinama predstavnici Američke privredne komore (AmCham), dodajući da u Crnoj Gori trenutno posluje oko 50 kompanija iz SAD-a.

Američke kompanije, kada je riječ o članstvu u AmChamu, čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, finansija, bankarstva, turizma, nekretnina, farmacije.

“To su Coca Cola Hellenic, Domen, Investment Fund, Philip Morris, Remax, Mastercard, PricewaterhouseCoopers,
Oracle, Western Union, Hilton i druge. Neke od njih pokrivaju crnogorsko tržište nastupajući iz zemalja regiona, zato što američke kompanije često posmatraju prostor Zapdnog Balkana kao jedinstveno tržište”, rekli su u AmCham-u.

Oni ističu da o ulasku novih kompanija na crnogorsko tržište svjedoče i najave Vlade, odnosno strateških projekata koji će biti realizovani u okviru resornih ministarstava.

“Od početka rada, Američka privredna komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta, zasnovanog, prije svega, na vladavini prava, predvidljivosti i transparentnosti, sa jasnim ciljem upravo da privuče više američkih investicija”, rekli su u AmCham-u.

Kako su istakli, teže i da potencijalne investitore upoznaju sa okruženjem i ukažu donosiocima odluka u kom smjeru treba dalje razvijati i poboljšati poslovni ambijent.

Komentari: 0

Novi komentar