Obračun zatvorenika

Novi incident u UIKS-u: Radomana Berišu prebili cimeri

Zatvorenik Radoman Beriša pretučen je prije tri dana u spuškom zatvoru. Prema saznanjima Dana, njega su pretukla četvorica robijaša. Iako porodica Beriše ima saznanja da je on od silnog batinanja zadobio prelom noge, kao i više podliva od kojih mu je jedno oko zatvoreno, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija tvrde da je ovaj robijaš zadobio lakše tjelesne povrede.
Objavljeno: 23. 10. 2019 - 07:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Incident se dogodio u paviljonu A spuškog zatvora 20. oktobra, oko 12 časova. Napadači i Beriša smješteni su u istom boravku u paviljonu A. Kada je došlo do sukoba, ostali zatvorenici su pritrčali kako bi pomogli napadnutom cimeru i spriječili veće posledice.

O tuči su odmah obavijestili komandire u zatvoru, koji su došli do mjesta sukoba i razdvojili zavađene. Beriša je odmah odveden u prostorije za ukazivanje ljekarske pomoći, a zatim i u Klinički centar Crne Gore. Nakon što mu je ukazana pomoć vraćen je u zatvor, a četvorica napadača smješteni su u posebne ćelije.

“U organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kazneno-popravnom domu Podgorica, u paviljonu A, došlo je do napada na zatvorenika B.R. od strane četiri zatvorenika sa kojima je smješten u istom boravku. Po prijavi napada na zatvorenika B.R., imenovanom je bez odlaganja ukazana adekvatna medicinska pomoć od strane nadležnih iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a i ljekara u Kliničkom centru Crne Gore, kojom prilikom su kod zatvorenika konstatovane lakše tjelesne povrede, nakon čega je lice vraćeno u KPD Podgorica”, saopšteno je Danu iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a.

Kako su dodali, kako bi došli do svih detalja o spornom događaju, počeli su sa prikupljanjem informacija od zatvorenika o sukobu.

“Na osnovu prikupljenih podataka i obavještenja, biće pokrenut disciplinski postupak protiv četvorice zatvorenika u odnosu na koje su preduzete posebne mjere predostrožnosti (odvajanje od ostalih zatvorenika), a o navedenom događaju obaviještena je Uprava policije OB Danilovgrad radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti”, saopštili su iz UIKS-a.

Sukobi u spuškom zatvoru nijesu rijetki. Ipak, u poslednje vrijeme broj tuča se smanjio, budući da je uprava zatvora pooštrila sankcije. Prije nekoliko mjeseci počeo je štrajku jednom dijelu zatvora, kada je došlo do većih incidenata. Robijaši su palili dušeke, lomili inventar, pa čak se i rezali žiletima u znak protesta. Ipak, ubrzo je sve okončano, a izgrednici su kažnjeni.

Komentari: 0

Novi komentar