Grabar Kitarović: Odnosi Crne Gore i Hrvatske izvrsni

Odnosi Crne Gore i Hrvatske su izuzetni, ocijenila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanku sa poslanikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem koji je održan u Zagrebu.
Objavljeno: 23. 10. 2019 - 09:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Hrvatska predsjednica je, ovom prilikom, iskazala želju za skorom posjetom Podgorici, kako bi se susrela s crnogorskim državnim rukovodstvom i hrvatskom manjinom.

Nakon nedavne posjete, kada je delegacija HGI – ja primljena na najvišem nivou od strane premijera Andreja Plenkovića u Banskim dvorima i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, uslijedio je poziv i od Kolinde Grabar Kitarović.

“”Susret je bio sadržajan i predstavlja kontinuiranu podršku političkim predstavnicima Hrvata u Crnoj Gori, koji na najbolji mogući način zastupaju interese hrvatske nacionalne manjine. Istaknuto je zadovoljstvo djelovanjem crnogorskih Hrvata na kulturnom polju, što dodatno afirmiše dobre relacije Zagreba i Podgorice”, naveli su iz HGI-a.

Vuksanović je zahvalio Grabar Kitarović na pomoći koju pruža državni vrh Hrvatske kako Hrvatima u Crnoj Gori, tako i samoj Crnoj Gori u procesu evropskih integracija, pri čemu je iskazan stav da će tako biti i u predstojećem periodu. On je izrazio radost što su dvije države i partneri u NATO savezu.

Vuksanović je predsjednici Hrvatske poklonio Kotorski misal.

Komentari: 0

Novi komentar