Ko je Milika Bukilić, Crnogorac koji je upucan u Novom Sadu?

Milika Bukilić (36) iz Podgorice, telohranitelj bivšeg košarkaša i nekadašnjeg predsjednika KK Partizan Nikole Pekovića, ranjen je u ponedjeljak uveče u Novom Sadu.
Objavljeno: 23. 10. 2019 - 12:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorskog državljanina upucala je nepoznata osoba na parkingu kada je izašao iz jednog kafića u naselju Telep.

Živi u Crnoj Gori

- Bukilić živi u Podgorici, a u Novi Sad je došao da obiđe suprugu i sina, koji su se privremeno doselili u ovaj grad. Zbog čega porodica živi u Novom Sadu, a on u Podgorici, zasad se utvrđuje. Sumnja se da je Bukilić dobijao prijetnje i ranije i da je upravo iz tog razloga ženu i dijete sklonio iz Crne Gore u Srbiju - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, Milika Bukilić u trenutku napada nije bio u društvu poznatog košarkaša, tj. privatno je bio u Novom Sadu.

- On radi kao obezbjeđenje Nikole Pekovića, uglavnom kada košarkaš boravi u Crnoj Gori. Prema dosadašnjim informacijama i prikupljenim dokazima, pucnjava u kojoj je Bukilić ranjen nema nikakve veze sa sportistom, niti poslom koji za njega radi Milika Bukilić - dodaje sagovornik iz istrage.

Na crnogorskog državljanina, podsjetimo, nepoznata osoba, koja ga je sačekala u mraku, ispalila je jedan hitac.

- Pogođen je u nogu, što ukazuje da napadač nije želio da ga ubije, već da mu uputi upozorenje - dodaje izvor.

Bukilića je ekipa Hitne pomoći u veoma kratkom roku prevezla do Urgentnog centra.

- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljen je muškarac sa teškim povredama desne potkolenice, nastalih iz vatrenog oružja. Pacijent je poslije ukazane kompletne dijagnostike i blagovremene hirurške obrade rane zadržan radi daljeg liječenja - kaže Siniša Knežević, PR KC Vojvodine.

Potraga za napadačem

Novosadska policija intenzivno traga za počiniocem ovog krivičnog djela.

- Od velikog značaja biće i to da li će Bukilić pristati da sarađuje sa policijom i da li će ukazati na to ko bi i zbog čega pucao u njega. Očigledno je da je napadač znao da je on stigao u Novi Sad iz Crne Gore, u kojoj inače živi - kaže izvor Kurira.

 

Komentari: 5

kiko

23. 10. 2019 - 14:36

cega se to boji Pekovic pa mu treba obezbjedenje????? mora da nesto ne radi kako treba i po zakonu.Crni sportisti nasta su spali,strasno.Nekada uzori i meni i svima sada kriminalci .Nije to moglo za titovo vrijeme
CRNOGORAC

24. 10. 2019 - 07:17

NIJE ON NIKAD BIO CRNOGORA NO POSRBICA KA SVI ONI SA KOJIJEMA JE SARADJIVA.
pitam se

25. 10. 2019 - 08:14

Sta li vama milogorcima znaci to posrbica? To jedino vi izmisliste. Ni ustase ni balije, no vi milovi pioniri. Ne moze covjece neko bit posrbica, ako su mu djed i pradjet, otac i majka Srbi, shvati to! Samo ti mos bit montenegrin, milogorac. Jer ti to djed sigurno nije bio!
FreeMontenegro

25. 10. 2019 - 13:48

.....posrbica je naziv za domicilnoga ableka koji sebe naziva srbinom iz cistoga kompleksa nize vrijednosti i koji nidje dalje begisha vozom nije obrta....jel ti sad jasno?
Podgoricanin

30. 10. 2019 - 15:20

On je rođen u Njemackoj pa ti vidji odakle si ti vozom ili bolje rečeno na magarca sljego
Novi komentar