#Nećudaidem

Odlazak mladih postaje problem broj jedan u Crnoj Gori

Odlazak mladih postaje problem broj jedan u Crnoj Gori i traži hitnu reakciju cjelokupnog društva, saopštili su danas pokretači inicijative #nećudaidem, reagujući na najnovije rezultate istraživanja Vestminsterske fondacije za demokratiju u Crnoj Gori.
Objavljeno: 23. 10. 2019 - 21:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Inicijativa #nećudaidem sa žaljenjem konstatuje da su se naše tvrdnje o rastu procenta odlaska mladih iz Crne Gore obistinile. Ubrzani rast odlaska mladih ukazuje na pojavu “domino efekta”, o kojem smo više puta govorili i koji je karakterističan za Crnu Goru kao državu koja ima oko 600.000 stanovnika. Procenat od 70.3 odsto mladih koji su se izjasnili da žele da napuste Crnu Goru govori i o trenutnoj društveno-ekonomskoj situaciji u državi”, navode pokretači inicijative.

Poručuju da će, osim programa koji planiraju da prezentujemo do kraja godine, a u kojem će se nalaziti inicijative koje bi popravile položaj mladih u društvu i samim tim smanjile težnju za odlaskom, raditi i na ostvarivanju društvenog konsenzusa, makar kad je taj problem u pitanju.

“Pozivamo sve političke partije vlasti i opozicije, kao i ostale političke i društvene aktere, da prihvate odgovornost i da u svojim programima na listu prioriteta postave rješavanje ovog problema”, istakli su.

U narednom periodu predstavnici inicijative #nećudaidem će pokušati da uspostave dijalog sa svim društvenim akterima, pogotovo organizacijama mladih u političkom životu Crne Gore, kako bi zajedno postavili temelj društvenog konsenzusa i na taj način pokazali da im je taj problem prioritetan i da će sve političke i ostale razlike staviti po strani kako bi poboljšali položaj mladih.

“Nadamo se da ćemo dobiti potvrdne odgovore i time kao društvo pokazati da nam je svima stalo do budućnosti Crne Gore, jer ako u naredne dvije-tri godine drastično ne poboljšamo položaj mladih kroz stambenu, socijalnu i ekonomsku politiku, svim gradovima Crne Gore će zavladati bijela kuga i tada će biti kasno djelovati u tom pravcu”, upozorili su pokretači inicijative #nećudaidem.

Komentari: 1

Sankanje po snijegu

23. 10. 2019 - 21:19

Dođi te u ROŽAJE da vidite grad pustoši i žalosti, od kada su na vlast došli BVS -BOŠNJAČKO VEHABISKA STRANKA grad je postao centar ,,duhova,, građanibl su preušteni sami sebi i svojim mogućnostima,
Novi komentar