Zvanične fotografije

Nov, a prepoznatljiv – stigao je Golf 8! (Foto)

Na Internetu su osvanule prve zvanične fotografije nove generacije Volkswagenovog i evropskog bestselera.
Objavljeno: 24. 10. 2019 - 11:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan od najvažnijih modela u istoriji Volkswagena dočekao je svoju 8. generaciju, tokom 45 godina koliko je prisutan na tržištu.

Njemački auto-gigant drži se oprobane formule koja mu donosi rezultate već nekoliko decenija, a Golfu obezbjeđuje lidersku poziciju u Evropi – nastavlja se trend evolutivnog dizajna ovog automobila uz pogonsko-mehaničku modernizaciju i primenu najnovijih tehnoloških rješenja.

Fotografije koje su se pojavile na Internetu neposredno uoči svjetske premijere Golfa 8 ne otkrivaju mnogo više od onoga što smo već vidjeli na "špijunskim" fotografijama.

Spoljašnjost automobila je modernija, sa više zakrivljenih linija u odnosu na prethodnika, tanjim i izduženijim farovima, te većim otvorima za vazduh na braniku, što sve zajedno novom Golfu daje dinamičniji izgled.

golf-8-2

Posmatrano sa boka, Golf 8 ne razlikuje se previše od "sedmice", dok je zadnji dio stilski unaprijeđen, sa stop svijetlima čiji je oblik usklađen sa najnovijom generacijom VW modela.

Sve u svemu, može se reći da je dizajn spoljašnjosti očekivan – zdaržan je prepoznatljiv "golfovski" izgled uz neophodnu dozu modernizacije.

golf-8-3

Na prvim fotografijama, pored regularne verzije, prikazani su hibridni Golf GTE i Golf R Line sa atraktivnijim stilskim rješenjima.

I dok je eksterijer plod evolutivnog dizajna, veće promjene dogodile su se u unutrašnjosti vozila, koja je digitalizovana i dosta modernija od one u odlazećem modelu.

golf-8-4

Naime, novi Golf ima minimalan broj fizičkih komandi koje su uglavnom zamjenjene kontrolama na centralnom ekranu osjetljivom na dodir, dok je analogne satove naslijedila potpuno digitalizovana instrument tabla.

Ipak, na ekranu je zadržana opcija prikaza analognih pokazivača brzine i obrtaja, kako to nalaže višedecenijska automobilska tradicija. 

golf-8-5

Volkswagen tek treba da objavi specifikacije Golfa 8, prema nezvaničnim informacijama dužina automobila je 4,28 m, a visina 1,46 m, dok je međuosovinsko rastojanje povećano u odnosu na "sedmicu".

Podaci o motorizaciji biće objelodanjeni uskoro, a očekuje se 3-cilindarski 1.0-litarski benzinski agregat, kao i četvorocilindarski benzinci zapremine 1.5 i 2.0 l. Model sa 1.5-litarskim benzinskim motorom imaće i opciju sa poognom na metan (CNG).

golf-8-hibrid

Što se tiče dizelaša, u planu je 2.0 TDI sa više opcija snage.

Ponudu Golfa 8 upotpuniće GTE plug-in hybrid koji je opremljen benzinskim i električnim motorom. Visokoperformansne varijante GTI i Golf R, dolaze kasnije.

golf-8-hibrid2

Više tehničkih detalja biće pozato nakon zvanične svjetske premijere zakazane za četvrtak, 24. oktobar.

Komentari: 0

Novi komentar