Martinović potpredsjednik CISBB

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF) Milorad Martinović izabran je za potpredsjednika CISBB asocijacije, konfederalne jedinice Svjetske bokserske konfederacije (WBC) na Kongresu u meksičkom Kankunu.
Objavljeno: 24. 10. 2019 - 13:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

CISBB ili Asocijacija združenih nezavisnih i slovenskih zemalja je jedna od devet jedinica koje čine WBC, a obuhvata bivše države SSSR, Crnu Goru i Srbiju.

Članovi te asocijacije su Jermenija, Estonija, Gruzija, Kazahstan, Litvanija, Moldavija, Tukmenistran, Srbija i Crna Gora, a na njenom čelu je Rus Vladimir Laptev.

“Izabran sam za potpredsjednika na insistiranje vrha WBC, jer sam velikim radom pokazao da mala Crna Gora može imati velike šampione. To je za mene veliki i značajan uspjeh, počastvovan sam. Smatram ga kao veliki izazov koji treba da me stimuliše da u Crnoj Gori i van nje propagiram boks, WBC i sve ono što krasi tu svjetsku organizaciju", kazao je Martinović agenciji MINA.

On je istakao da je Kongres u meksičkom Kankunu okupio više od 1.000 zvanica i nekoliko desetina šampiona.

"Imam obećanja od predsjednika WBC da će u narednom periodu, nadam se što skorije, Crna Gora dobiti priliku da organizuje Kongres. To bi bio izuzetno značajno za nas, za promociju Crne Gore, ne samo kao sportske i bokserske nacije, već i kao turističke destinacije", kazao je Martinović.

On je istakao da su u delegaciji CPBF, osim njega, i sudije Streten Bošković i Predrag Aleksić.

Komentari: 2

zet

24. 10. 2019 - 14:18

Baš intelektualno izgleda, a mogao bi kosu oprati.
Somun

24. 10. 2019 - 15:40

Samo da se ne vrati u CG.i da mu padne napamet da provocira interventni vod,sa gestom ja jak.
Novi komentar