Uprava javnih prihoda Podgorice

Vlasnici nepokretnosti da plate porez do kraja mjeseca ili slijedi prinudna naplata

Uprava javnih prihoda Podgorice pozvala je sve poreske obveznike koji posjeduju nepokretnosti na teritoriji Glavnog grada da izmire svoje obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti do 31.10.2019. godine.
Objavljeno: 28. 10. 2019 - 14:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uprava lokalnih javnih prihoda Glavnog grada Podgorica- Odjeljenje za naplatu lokalnih javnih prihoda će prema svim poreskim obveznicima koji nijesu blagovremeno izmirili svoju obavezu plaćanja poreza na nepokretnosti preduzeti sve zakonski propisane mjere prinudne naplate.

"I to: naplatu iz novčanih sredstava poreskog obveznika, naplatu iz novčanih potraživanja poreskog obveznika, naplatu iz imovine (pokretne i nepokretne) poreskog obveznika, naplatu iz nenovčanih potraživanja i drugih prava poreskog obveznika (roba, usluga, udjela u privrednom društvu i sl.) i naplatu iz zarade, naknada zarada i penzije, u dijelu koji nije izuzet od izvršenja u skladu sa zakonom kojim se uređuje izvršenje i obezbeđenje", navodi se u saopštenju.

Komentari: 4

H_dNK

28. 10. 2019 - 17:07

šta da radimo mi kojima ste obećali proljetos račune za naplatu poreza na nepokretnost preko PTT-a, a do danas NIŠTA u sandučetu?
Rašo

28. 10. 2019 - 19:00

Vršite pritisak na gradjane da plate porez, a pojedine firme vam duguju milione a vi ćutite i još pominjete neke nenaplative poreze. Porez državi se uvijek plaćao i mora da se plati, nema privilegovanih. Ko ne plati porez njega sleduje zatvor.
46047,

29. 10. 2019 - 06:21

I pored najbolje volje nemamo od cega vise da placamo nista, ni da se prehranimo.
Penzioner

30. 10. 2019 - 13:44

Sta cemo mi sto smo decenijama uplacivali u stambeni fond pa izio vuk magarca a onda upali u duznicko ropstvo da obezbikedimo kakav takav krov nad glavom ia radili godimama po uguvoru od 3 i 6 mjeseci kod privatnika i po tom osnovu se nijesmo mogli kreditno zaduzit, nego su rdjaci dizali kredite da bi mogli kupit tridesetak kvadrata i sad porez namet na vilajet .... sto bi drzava mislila na sirotinju treba sirotinju zbrisat s lica zemlje da ne remeti mir ovima sto im nikad dosta nije.
Novi komentar