Rodila djevojčicu u 67. godini: Zatrudnjela prirodnim putem, a ima i unučiće

Jedna Kineskinja je u 67. godini na istoku Kine rodila zdravu djevojčicu, postavši tako potencijalno najstarija državljanka te zemlje koja je rodila dijete začevši ga prirodnim putem.
Objavljeno: 29. 10. 2019 - 08:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Žena koju su mediji nazvali "Tian", ​​rodila je u petak carskim rezom zdravu djevojčicu u provinciji Šandong, javili su lokalni mediji.

Ljekari porodilišta u gradu Zaodžuangu potvrdili su da se 67-godišnja penzionisana ljekarka porodila u njihovoj bolnici, u kojoj je nekada i radila, a portparol je naveo da je žena zatrudnjela prirodnim putem pošto je koristila svoje poznavanje medicine da na sebi primjeni tradicionalnoi kineski način za liječenje neplodnosti, navodi CNN.

"Dijete je dar sa neba za oboje", rekao je 68-godišnji suprug gospođe Tian za portal guancha.cn.

Engleski dnevni list "Global Times" piše da je bračni par djevojčici dao ime "Tianci", što znači "Dar sa neba".

Ako se potvrdi da je gospođa Tian začela prirodnim putem, njena trudnoća biće evidentirana kao svjetski rekord.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. godine rodila prirodno začeto dijete je Britanka, a dijete je na svijet donijela u 59. godini života.

Svjetski rekord još uvijek drži Maria del Karmen Bousada Lara iz Španije koja je uz pomoć vještačke oplodnje 2006. godine rodila blizance u 67. godini života. Dvije godine nakon toga umrla je od karcinoma.

Lokalni dnevni list "Jinan Times" piše da je gospođa Tian već majka dvoje djece. Jedno od njih je sin rođen 1977. godine neposredno prije stupanja na snagu politike jednog djeteta, čiji je cilj bio suzbiti prevelik prirodni priraštaj stanovnika Kine. Nedavno je ta politika ublažena, pa je svim parovima omogućeno da imaju dvoje djece.

Ovaj bračni par ima i ćerku, i nekoliko unučadi, od kojih je najstarije napunilo 18 godina.

Kako piše CNN, djeca su se protivila tome da njihovi roditelji dobiju još jedno dijete. "Moja ćerka je čak rekla da će, ako donesem na svijet ovu bebu, prekinuti sve odnose sa nama", rekla je Tian za CCTV.

Komentari: 1

uffffffff

30. 10. 2019 - 11:52

...e stvarno mi ovo smuci ljudski rod.....
Novi komentar