Bivši hrvatski predsjednik ocijenio

Mesić: Izjave Kitarovićeve neprihvatljive i nacionalističke

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je da su izjave predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović "teško prihvatljive, nacionalističke ili na granici neprihvatljivog".
Objavljeno: 30. 10. 2019 - 09:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je za bosanski portal Klix rekao, povodom njene izjave da je živjela iza gvozdene zavjese, da Hrvatska nikada nije bila iza gvozdene zavjese jer da je tako, Grabar-Kitarovićeva nikada ne bi sa jugoslovenskim pasošem išla na školovanje u Ameriku.

<<< Grabar Kitarović: Svi znamo kakva smo poniženja doživljavali u Jugoslaviji <<<

Mesić je ocijenio da ona to ne razumije ili šalje takve poruke jer su joj potrebne "kod desnog dijela elektorata".

"Kad ona kaže 'danas se za Hrvatsku zna', ona misli da se za nju zna jer je navijala na utakmicama u dresu reprezentacije Hrvatske i ljubljenju ko god naiđe od igrača. Poznata je i po određenim izjavama koje ne stoje kao kad ode u Rumuniju ili Češku Republiku i kaže mi se razumijemo jer smo bili iza 'gvozdene zavjese'", rekao je Mesić.

Komentari: 2

Turizam i pasoš

30. 10. 2019 - 10:51

Najbolji dokazi da SFRJ nije bila iza "gvozdene zavjese" su turizam i pasoš. Hrhvatska je godišnje zarađivala godišnje preko 3 mlrd dolara od turizma. P aneće valjda ona reći da su tadašnji glavni gosti-turisti dolazlili iz Zapadne Njemačka. da li bi ti bogati Njemci dolazili u Hrvatsku da je bila iza "gvozdene zavjese". Drugui dokaz je pasoš SFRJ. Svi građani SFRJ su imali pasoš i putovali u preko 100 zemalja bez vize.
korila ovca kozu

30. 10. 2019 - 12:21

Stipica je primao platu i privilegije SFRJ i bio toliko drzak da izadje za govornicu i cijelom narodu u lice kaze "da je zavrsio zadatak i da Jugoslavije nema " a sad kori gospoju Pitarevic .Ona mi je bar simpaticna jer privlacno izgleda sta god kaze ne uzimam joj za zlo sto se za njega ne moze reci
Novi komentar