Milena Đurđić: Članstvo u NATO-u daje veće mogućnosti

Članstvo u NATO-u daje veće mogućnosti učešća u raznim međunarodnim projektima i događajima iz sfere kulturno-umjetničkog stvaralaštva čiji su nosioci ili organizatori institucije i fondovi iz razvijenih zemalja Evrope.
Objavljeno: 30. 10. 2019 - 11:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je, u intervjuu za PR Centar, ocijenila modna dizajnerka, Milena Đurđić, navodeći da je Crna Gora mala država i da članstvo u najmoćnijoj svjetskoj vojnoj sili predstavlja nemjerljiv kapital, jer je to, kako je dodala, garancija bezbjednosti.

„Bezbjednost i stabilnost zemlje predstavlja temelj ekonomskog razvoja i drži otvorenim vrata za strana ulaganja“, smatra Đurđić.

Ona je istakla da međunarodni kapital nema domovinu.

„Njegova domovina je svaka destinacija koja predstavlja sigurnu investiciju, a to su, prije svih, zemlje članice NATO-a, jer je NATO garant bezbjednosti“, rekla je Đurđić.

Prema njenim riječima, mora se imati u vidu da NATO nije samo najveća vojna, nego i politička organizacija, ali je, kako je ukazala, potrebno izvjesno vrijeme kako bi nove članice vidljivije osjetile plodove raznovrsnih oblika saradnje, pomaganja i solidarnosti.

„Članstvo u NATO-u nam daje veće mogućnosti učešća u raznim međunarodnim projektima, događajima iz sfere kulturno-umjetničkog stvaralaštva, čiji su nosioci ili organizatori, pretežno, institucije i fondovi iz razvijenih zemalja Evrope, članice Evropske unije, što na neki način približava, odnosno uvodi na zapadno-evropsko tržište stvaraoce iz oblasti u kojoj i ja djelujem, a to je modni dizajn i kostimografija“, pojasnila je Đurđić.

Ona je rekla da teme za rad i inspiraciju nalazi u raznim vidovima umjetnosti, slikarstvu, muzici, književnosti, filmu, ali i u oblasti nauke.

„Mišljenja sam da modni dizajn, kao oblik primijenjene umjetnosti i dio kulturno-umjetničkog stvaralaštva treba da bude i dio i izraz kritičke misli, kao odgovor na zbilju i pojave u društvu u kojem živimo, pa i na pojave na globalnom planu, koje su planetarnog značaja“, kazala je Đurđić.

Zagovornik je, kako je pojasnila „angažovane umjetnosti“, koja je ispunjena socijalnim nabojem, koja istražuje negativne pojave društvene stvarnosti, koja obavještava, razotkriva i osvješćuje „da bi bili društveno odgovorniji i tražili adekvatan odgovor na njih“.

I

Komentari: 3

Ivan Bulić

30. 10. 2019 - 12:02

Posebno je lijepo čuti istinu početkom dana. Motiviše!
Мирослав Ђукић

01. 11. 2019 - 14:58

Хоће ли Милена да узме пушку и оде у рат за НАТО?
Daka

03. 11. 2019 - 10:09

Đukiću vi srbofili samo o ratovima a svaki izgubiste.
Novi komentar