REKORD: U Tivtu milion noćenja u prvih devet mjeseci

Tivat je u prvih devet mjeseci ove godine posjetilo 24 odsto više turista nego protekle godine a zabilježen je porast noćenja od takođe 24 procenta, te ostvareno preko  milion noćenja. 
Objavljeno: 01. 11. 2019 - 13:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Najviše dolazaka je zabilježeno iz Rusije, Srbije, BiH, Njemačke, Velike Britanije, Kine, Francuske, SAD, Ukrajine, Hrvatske i Mađarske. To su top 10 zemlja za opštinu Tivat, saopštila je direktorica Turističke organizacije Tivat (TOT) Gabrijela Glavočić na redovnoj konferenciji za novinare povodom završetka ljetnje sezone.

 U periodu od 1. maja do 1. septembra, po analizama prihoda naplate u turističkim biroima realizovana je naplata boravišne takse u ukupnom iznosu od cca 293.000 eura, što je 21% više u odnosu na 2018 godinu.

“Tivat je posjetilo 67 hiljada gostiju sa više od 780.000 noćenja registrovanih u biroima Turističke organizacije Tivat. Sve zajedno to je porast od oko 27% u odnosu na isti uporedni period za 2018 godinu, kada su samo registracije u biroima u pitanju”, dodala je Glavočić.

 

Predsjednik Skupštine TO i Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac, istakao je da su neometanom toku turističke sezone doprinijele nadležne opštinske službe i preduzeća o čemu govori i visok rezultat ankete turista koja je tokom avgusta sprovedena u Tivtu.

„Ove godine Tivat je dobio ocjenu 4,29, najveću do sada, tokom ankete koja obuhvata širok spektar elemeneta i aspekata turističke sezone. Interesantno je da je i dalje najcjenjeniji kao destinacija za odmor i opuštanje, ali i zabavu, te da je čistoća destinacije treći faktor koji opredjeljuje turiste da dođu u Tivat. U toku cijele sezone kvalitet morske vode, prema rezultima aktivnosti JPMD, nije gubilo na nivou manjem od K1 na svim kupalištima. To je posebno pohvalno za naše komunalne službe“, naveo je predsjednik.

Realizovano je ukupno više od 300 programa u sezoni koja je po kalendaru dešavanja trajala šest mjeseci.

 

Komentari: 0

Novi komentar