Saopšteno Portalu Analitika

Počela rekonstrukcija pješačke staze uz more na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je prošle sedmice otpočelo radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi, dužine cca 380 metara, širine 5-6m, od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić. 
Objavljeno: 01. 11. 2019 - 14:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Planirano je da pješačka staza bude popločana prefabrikovanim betonskim pločama debljine 6 cm, u boji terakote, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama.

U okviru uređenja biće i rekonstruisan postojeći obalni zid prema plaži, postavljen urbani mobilijar (klupe za sjedenje i kante za otpatke), stubići za sprečavanja ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje prostora uz stazu.

Na terenu se trenutno izvode zemljani radovi i uklanjanje viška izbetoniranih površina sa staze, dok se paralelno radi postavljanje vodovodne i telekomunikacione mreže u trupu staze od strane d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Budva i M:tel-a.

jaz-3

Pri kraju radova biće rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljene svetiljke u led tehnologiji.

Izvođač radova na ovom poslu je preduzeće “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak svih radova je februar 2020.godine.

Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000,00 €.

Po okončanju postupka javne nabavke, ovih dana treba da bude potpisan Ugovor za projektovanje nastavka staze do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže.

Komentari: 0

Novi komentar