Nesvakidašnji slučaj

Tata Marko je dinosaurus koji je šetao Podgoricom

Mnogobrojni Podgoričani pitali su se u četvrtak ko je osoba koja je gurajući dijete u kolicima, u kostimu dinosaurusa dugom dva i po petra, šetala City kvartom i dijelom grada Preko Morače, mašuši i pozdravljajući prolaznike koji su je sa osmijehom ili čuđenjem posmatrali.
Objavljeno: 02. 11. 2019 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pitali su se i oni koji su tu osobu sreli ali i vidjeli snimke i fotografije koje su obišle društvene mreže. To nije prizor na koji možemo često naići kod nas, a odlučio je da nas iznenadi tata Marko Bojović, koji je prevashodno želio da se zabavi sa svojom dvogodišnjom ćerkom i izmami osmjehe na licima ljudi.

Marko je u Crnoj Gori Marko, a Mark u Americi, u kojoj je rođen i iz koje je 2017. godine došao u zemlju iz koje potiče.  Nakon poziva roditeljima koji prate portal Roditelji da nam jave ako znaju ko je dinosaurus koji je šetao gradom, dobili smo ubrzo odgovor na to pitanje i kontaktirali ga.

Njegovi roditelji su se iz Crne Gore odselili u Ameriku gdje je on rođen. Prije dvije godine je odlučio da samo ne posjećuje Crnu Goru, već da se u nju doseli sa porodicom.

Ima suprugu i dvoje djece, a osim dvogodišnje ćerke, i sina od šest godina. Kaže da se kao otac i suprug trudi da pokazuje ljubav i posvećenost i zabavlja svoje najbliže.

Njegov sin trenira fudbal dva puta sedmično, a supruga i Marko se smjenjuju u tome ko će da vodi na treninge, a ko da ostane kod kuće sa ćerkom. U četvrtak je Markova supruga povela sina na trening, a on je ostao sa ćekom.

“Nas dvoje se trudimo da kada smo sa djecom, to vrijeme provedemo na zabavan način i da to bude napolju, u parkovima. S obzirom na to da je bila Noć vještica, a kod kuće sam imao kostim dinosaurusa, mislio sam da bi bilo zabavno da to vrijeme sa ćerkom provedem zajedničkom šetnjom izazivajući osmjehe ljudi”, priča Marko za portal Roditelji.me. “Smijao sam se i mahao svima koje sam sreo”.

Dok je prolazio pored studentskog doma mogao je da čuje kako ga ismijavaju, ali mu to nije smetalo pa je i njima slao osmjehe i pozdrave.

Mark smatra veoma važnim da ljudi koje volimo to osjećaju i dobijaju poruku da za to oni koji ih vole ne očekuju ništa zauzvrat.

“Na primjer, moja supruga veoma cijeni naše zajedničko vrijeme, zato se trudim da provodim puno vremena sa njom. Moj sin takođe voli da se druži sa mnom pa sa njim radim ono što on želi – rvamo se ili tapkamo sličicama. Moja ćerka voli svaki vid zabave, pa plešemo, pravimo smiješne grimace i zvuke, skačemo i padamo i oblačimo kostim dinosurusa. Neko voli da dobija komplimente ili poklone, a neko da mu se udovoljava”, objašnjava Marko. “Svi smo razlličiti”.

S obzirom na to da sebe vidi kao “glavu porodice” želi da im bude dobar primjer u tome na koji način treba da pokazuju ljubav jednim drugima. Marko vjeruje da to značajano doprinosi kvalitetu njihovih života.

“A kada smo srećni i blagosloveni možemo i druge da volimo i pokazujemo ljubav”, poručuje ovaj tata.

Komentari: 5

seka

02. 11. 2019 - 13:54

Bravo Marko. Voljeti svoju porodicu i pokazati to....UCITE CRNOGORCI. Sve najbolje tvojoj porodici i tebi.
Radun Slavicin

02. 11. 2019 - 21:22

Bravo Marko
Bravo

03. 11. 2019 - 14:27

Lijepa familija. Jedan gest uobicajeniji u razvijenim zemljama.
Ljubitelj tutuša

03. 11. 2019 - 15:59

Kostim i pojava zlata vrijedni! Poštovanje. Samo da skrenem pažnju studentima, budućim intelektualcima..."Dok je prolazio pored studentskog doma mogao je da čuje kako ga ismijavaju...". Današnja mantra za te "studente" - iz sela u grad bez problema ali selo iz mene - nikad!
!

03. 11. 2019 - 18:48

Bravo na opservaciju. U sridu. Tuzan provincijalni mentalitet koji se uznemiri na dasak kosmopolitizma ili bar odtupanja od atmosphere bare.
Novi komentar