Ljubičasta torbica umalo mu došla glave

Beograd: Brutalno pretučen jer su mislili da je gej

Ilija Vučević pretučen je sinoć u 22:55 usred Beograda samo zato što su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa.
Objavljeno: 02. 11. 2019 - 17:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je za "Telegraf" ispričao kako je do incidenta došlo.

„Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao drugu da uzmem pizzu. Jedan od njih je počeo da provocira da sam peder zato što nosim ljubičastu torbu. To je, inače, torba za psa. Nastavio je da dobacuje, na što sam mu ja odgovorio da ćuti. Onda su počeli da me guraju, neki ljudi su pokušali da spriječe, ali su me udarili desetak puta“, kazao je Vučević.

 

On dodaje da su napadači počeli s uvredama samo zbog boje transportera za psa te da su mu dobacivali razne uvrede. A onda su ga potkačili, navodno, rekavši mu da je "peder i da im je to jasno, jer ima roze torbu".

„Ta torba čak i nije roze, već crna s ljubičastim dijelovima. Do fizičkog napada je došlo jer nisam sagnuo glavu i prešao preko uvreda, već sam im skrenuo pažnju na to da bi trebalo da gledaju svoja posla i da prestanu s glupostima. Napad je na kraju zaustavila moja supruga koja se ispriječila ispred napadača, pokazala burmu i rekla da nisam homoseksualac i da mi je ona žena. Iz toga je jasno da se radi o klasičnom homofobnom napadu i besmislenom ispadu mržnje“, priča Vučević.

Komentari: 2

Anči

02. 11. 2019 - 18:25

Pa u Srbiji bi trebali da su najtolerantniji po pitanju LGBT osoba. U regionu je samo njma premijerka LGBT.
Mирослав Ђукић

04. 11. 2019 - 08:31

Anči, јесте ли у то сигурни? Истина је то да је у нашем региону само у Србији премијерка политичарка која је ДЕКЛАРИСАНА као LGBT. Шта ћемо са недекларисаним политичарима, онима који крију своје опредељење?
Novi komentar