Slatke muke

Borba sponzora za Dončića: Samo za patike dobiće 20 miliona dolara po sezoni

Slovenački košarkaš Luka Dončić (20) je prošle sezone debitovao u NBA ligi i od tada igrao sjajno, pa ne čudi što se za njega bore brojni sponzori.
Objavljeno: 03. 11. 2019 - 13:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dončič je u dosadašnjoj karijeri nosio Nike patike, ali ugovor mu je istekao pa može ostati u tom brendu, ali i nositi bilo koju drugu marku.

Tako je Dončić na zagrijavanju uoči utakmice s Lakersima nosio Under Armour, "Curry 7" model, što implicira da se odlučio za promjenu sponzora.

Međutim, zvanične objave još nema, a ne treba sumnjati da će i Nike, koji je godinama oblačio Dončića, pokušati produžiti ugovor sa igračem koji je na kraju prošle sezone proglašen za rukija godine.

Mladi Slovenac i ove sezone dominira NBA parketima pa američki mediji predviđaju da bi novim ugovorom trebao zarađivati 20 miliona dolara po sezoni, a možda i više.

Inače, Dončić je pod ugovorom s Dallas Mavericksima još dvije godine u kojima će zaraditi ukupno 16 miliona dolara. Za NBA prilike to je "sića", ali očekuje se kako će se situacija promijeniti kada mu istekne aktuelni ruki ugovor.
 

Komentari: 0

Novi komentar