Brazilski doktor: "Manite se vježbanja, kornjača ne radi ništa i živi 450 godina"

Brazilski doktor Paulo Ubiratan je poznat po svojim drugačijim stavovima u odnosu na ostale.
Objavljeno: 04. 11. 2019 - 07:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pulo Ubiratan, ljekar iz brazilskog grada Puerto Alegre, nakon jedne izjave za lokalnu televizijsku stanicu, postao je svjetski poznata ličnost. Naime, u intervjuu doktor je opovrgnuo sve prethodno nepokolebljive postulate zdravog načina života.

Ljekar vjeruje da često sve što se kaže da blagotvorno djeluje na tijelo, u stvari ne donosi nam ništa dobro, naprotiv - samo nam šteti. Ubiratan je siguran da vegetarijanstvo nanosi samo štetu čovjeku, a vežbe za kardiovaskularni sistem uopšte ne produžavaju život, već ga skraćuju.

Brazilski doktor je još izjavio: "Svako srce ima određen broj mišićnih kontrakcija. Ne trošite ih na vježbe. Životni period će vam isteći, bez obzira na to kako koristite srce. To je isto kako kada kažete da možete da produžite životni vijek vašem automobilu ako ga vozite velikom brzinom."

Paulova filozofija je jednostavna - ako vas ništa ne boli, ne radite ništa. Jedite prženo, pijte pivo ili vino, redovno vodite ljubav, jedite meso i što je najvažnije - ne opterećujte tijelo nikakvom fizičkom aktivnošću. "Da je šetnja korisna, poštari bi bili besmrtni.

Kitovi ubice cijeli život plivaju, jedu ribu i piju vodu, a uprkos tome su debeli. Zečevi trče i skaču non-stop, a žive najviše 15 godina. Kornjača ne trči i ne radi ništa pa živi 450 godina!" Zato manite se vježbanja. "Da li je čokolada loša?" "Šta je čokolada? Čokolada je kakao. Još jedan predstavnik biljne hrane.

To je hrana za sreću. Život uopštene ne treba da bude takav, da vam je cilj da budete lijep leš. Životni put treba da započnete sa kriglom piva u jednoj ruci, sendvičem u drugoj, a završite ga sa mnogo opijanja, umorni, iskorišćenog tijela vičući: Ura! Hvala! Vredelo je! Sjajan život! Odličan put!"

Komentari: 8

doktor

04. 11. 2019 - 08:31

Okanite se hodanja, zmije cio zivot leze a svudje stizu!
gost

04. 11. 2019 - 12:54

A ima i ovo - nemojte gradit kuce, nosite ih na ledjima cio zivot, kao puz!
Komita

04. 11. 2019 - 09:00

Zec stalno trći pa živi svega nekoliko goidna, knegur non stop skač pa živi petneaestak godina,, a kornjača sve laganice pa živi po četiri vijeka! Staro pravilo. Sve je u glavi - budite optiista, ne nervirajte se zbog svakavkih gluposti, pustite ove što uzimaju pare i tjeraju vas na razne vježbe, u saune, masaže...
Mирослав Ђукић

04. 11. 2019 - 09:59

Не знам да ли је доктор у праву, али ми се свиђа како размишља!
@

04. 11. 2019 - 11:46

haha ha tebj se miroslave svidja ii Rista al Bagdavii ali ako poslusas doktora sigurno ce ti misici atrofirati i sta si onda sa toliko mozga.
Janica Matova Beograd

04. 11. 2019 - 12:11

Vama se sviđa zato što ste najobičniji ćirilični primitivac i normalno je da vam se sviđa ovako svinjsko razmišljanje..U vašaojh glavi umjesto mozga nalazi se podrobac ili zatop.Kada uzmemo u obzir te činjenice potpuno je prirodno da vi tako razmišljate.
Pogrešni Ubiratan

04. 11. 2019 - 12:08

Imate pogrešnu fotografiju,čovjek na vašoj naslovnici je televizijski producent, nije doktor. Inače, po googleu, i vijest je stara barem 8 godina. https://www.youtube.com/watch?v=3MDuHWD1M34
Čoek žena zaposlena majka

04. 11. 2019 - 22:49

Čovjek je biće na ovoj zemlji rođeno da hoda, trči i lovi da bi odgajalo svoje mladunce i preživjelo . Kao i sva ostal bića u lancu ishrane. I to je suština života :)
Novi komentar