Evo gdje je došlo do nestanka struje

Zbog nevremena veliki dio Crne Gore bez struje

Usled ekstremno loših vremenskih uslova došlo je do oštećenja na mreži, zbog čega je trenutno kompletno područje kolašinske opštine bez napajanja, saopšeno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 
Objavljeno: 04. 11. 2019 - 09:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ekipe su na terenu i pokušavaju da lociraju kvar na dalekovodu 35kV "Mojkovac - Kolašin", nakon čega bi uslijedila sanacija. Ekipe ulažu vanredne napore na terenu s obzirom aktuelne vremenske uslove”, navode iz CEDIS-a.

Ekstremno loši vremenski uslovi, intenzivne padavine i olujni udari vjetra, uzrokovali su i brojna oštećenja naročito na ruralonm području Podgorice, Danilovgrada i Tuzi.

“Na području Zete bez napajanja su: Golubovci, Mojanovići, Mataguži, Trešnjica, Balijače, Berislavci, Bijelo Polje, Ponari … Bez napajanja je i kompletno područje Vranjine. Trenutno je bez električne energije I kompletno područje Lješanske nahije. Olujni vjetar izazvao je i oštećenja na mreži sa koje se napajaju Bioče, Ubli i područje Lijeve Rijeke”, ističu iz CEDIS-a.

Ekipe su aktivne i u Malesiji koja je bez napajanja osim centra Tuzi.

“Bez električne energije su i tri dalekovoda sa kojih se napaja ruralni dio danilovgradske opštine (Bandići, Zagarač, Gruda, Kopito Petrovića, Begovine, kao i Branilovica, Jelenak, Đurovići, Grlić, Orja Luka, Sladojevo Kopito, Bare Šumanovića, Kujava, Frutak, Viš, Tunjevo, Ostrog, Vinići, Mosori, Kujava, Zagorak …) Sve ekipe su na terenu i ulažu vanredne napore kako bi oštećenja bila u što kraćem roku sanirana. Olujni vjetar izazvao je i brojna oštećenja na niskonaponskoj mreži. Molimo korisnike za strpljenje jer ulažemo maksimalne napore kako bi oštećenja bila u što kraćem roku sanirana”, navodi se.

Padavine i vjetar uzrokovali su kvarove i u ulcinjskoj i barskoj opštini.

“Većina oštećenja u Ulcinju je otklonjena osim dijela Ostrosa i Donje Bratice, koji su bez električne energije. Područje Bara je uredno napojeno osim dijela crmničkih sela (Gluhi Do, Limljani, Dupilo …) i dijela Sutomora. Oštećenje usljed kojeg je dio Sutomora bez napajanja je složenije prirode i biće neophodno par sati za sanaciju. Korisnike molimo za strpljenje”, zaključuju iz CEDIS-a

Komentari: 5

21 maj

04. 11. 2019 - 10:19

Ovo je još jedan dobar razlog da se iseli još par hiljada ljudi iz CG, konstantno smo bez struje, vode, isljučenja, računi veliki ,,KO KRADE ?
Petar

04. 11. 2019 - 10:46

BRUKA I SRAMOTA A IMAJU PLTE ZA GINISA.KAD SE BABA NAKSLJE NA GORNJE KOKOTE CIJELO LJESKOPOLJE BEZ STRUJE.CABALEBAROSI
Petar

04. 11. 2019 - 10:53

VEC TRI GODINE MOLIM,PISEM CDISU DA UKLONE STARI STUB OD STRUJE KOJI STVARA RIZIK ZA SVE.NIKO DA SE UDOSTOJI DA RJESI PROBLEM,A DANAS SE IZVINJAVAJU JER JER JE VISA SILA.DA SU NA VRIJEME RADILI NEBI DOSLO DO OVOGA
Hajla & Lovčen

04. 11. 2019 - 12:13

Kod naše kuće blizu ROŽAJA stub od struje ima skoro 40 godina, A visina stuba je 3,5 metara, ,napon struje ne prwlazi nikada 150 do 160
Noko

04. 11. 2019 - 15:07

Dvadeset i prvi vek je a ja živim bez stuje u Nato državi po evropskim merilima.
Novi komentar