Grabar Kitarović: Jugoslavija je stvorila krvavi režim Slobodana Miloševića

Jugoslavija se raspala i stvorila krvavi režim Slobodana Miloševića i svi smo morali da se borimo za slobodu i nezavisnu Hrvatsku, kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 
Objavljeno: 04. 11. 2019 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je navela, Josip Broz Tito je bio inteligentan čovjek koji je dozvolio izlaske iz države kada je vidio da se “cijela stvar raspada, da Jugoslavija ekonomski propada i da će se uskoro javiti bunt naroda”.

Ona se osvrnula i na kritike istoričara zbog njene izjave da je Hrvatska bila iza “gvozdene zavjese”, navodeći da je “gvozdena zavjesa” metafora za komunizam i da “neka država ne može biti malo manje ili malo manje fašistička ili malo manje ili malo više komunistička”.

Ona je dodala da u Jugoslaviji nisu mogle javno da se pjevaju hrvatske pjesme, ocijenivši da činjenica da je moglo da se izađe iz Jugoslavie nije slučajnost.

“Pa i u Poljskoj ste isto tako mogli pjevati u crkvenom horu, naravno da ste mogli izlaziti s tim crvenim pasošem, ali nije mene Tito tada poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar, koji je krvavo radio da bi zaradio za to. A to što se moglo izaći, nije to bilo tek tako, slučajno”, smatra hrvatska predsjednica.

Komentari: 10

Beranac Srbin

04. 11. 2019 - 11:30

Raspad SFRJ je stvorio tebe Kolinda i tebe sličnim koji se zaduzujete bez milosti! A Jugslavija dok je Tito bio ziv i posle Tita jos 10 godina je bila 4 slila svijeta a dje je sad Hrvatska ?
-

04. 11. 2019 - 12:09

Daleko ispred Srbije, u svakom slučaju.
Za Beranca

04. 11. 2019 - 12:13

Za vas je vazda to bila serboslavija, NIKAD JUGOSLAVIJA sRBOVIĆU. Radi toga svi u BIJEG od vas ka od kolere. Shvati Amfijev mozgicu.
Milijana Đ

04. 11. 2019 - 11:39

Žena netallentovana za politiku, pa i nju je stvorila Jugoslavija, i sve negativne i pozitivne primjere je oblikovao prethodni sistem i prethodna država. S tim što u Hrvatskoj niko ne smije reći da je bilo nešto pozitivno u Jugoslaviji, jer je to jeres spram njihove nove države. Zato još nije antifašizam toliko popularan tamo. A bilo bi korektno jer su sada u AVNOJevskim granicama, nijesu u onim prije II svjetskog rata, a tu im je i te kako cijela Jugoslavija pomogla. I njima i Sloveniji. I Crna Gora je dobila svoju državu, pa ovorimo reći da je bilo dobrog u Jugoslaviji i to smeta jedino ultranacionalističko klerikalnim i fašistički nastrojenim elementima
Vlado CG

04. 11. 2019 - 12:54

Crnoj Gori je vraćeno oteto. I Crnogorci i Dalmatinci su najvise iskrvarili za AVNOJ-evsku Jugoslaviju. U toj drzavi svi su dobili ono sto im pripada. A neki i vise npr. Vojvodina je pripala Srbiji
Nisi u pravu

06. 11. 2019 - 18:36

Nije niko poklonio Crnoj Gori drzavu Srpkinjo. Imali smo je odavno. Nije niko darova Hrvatskoj i Sloveniji drzave nego su imali sve preduslove za moderne drzave vise no vi kako se sad vidi
Mesareva kći

04. 11. 2019 - 12:33

Čokolinda i njena borba za svaki glas. Podilaženje crkvi i desnici. I takva felerična HR je puno antifašističkija i naprednija od pročetničke (Vučićeve, Vulinove, Šešeljeve…) Srbije.
u mog strica 7 kobasica

06. 11. 2019 - 17:30

Mores mislit kako je strai varao i zakidao raju da plati americke studije. To je samo u socijalizmu moglo da prodje .
Plavuša

04. 11. 2019 - 13:54

Mesar iz toliko omraženog komunizma šalje šćer na elitne škole u Americi, a ona ne može taj komunizam očima viđeti. Bješe li ti Kolinda iz Istre koja je pripadala prije rata Italiji? Da nije bilo jugoslovenskih komunista i ti i tvoj tata bi bili sa te strane koju toliko voliš.
istina je

04. 11. 2019 - 21:20

Ne morate objavljivati svaku rečenicu ove umišljene gospođe koja je 10 godina oslije Titove smrti ćutala i bojala se da je ne strefi kakva strkotina. Sada je, naravno, pametna, ali tek pošto se uvjerila da je stavrno mrtav i da joj ne može niko ništa. Nemate moje poštovanje gospođeo komšinice.
Novi komentar