Aprcović - Etgen

Luksemburg kvalitetan partner Crne Gore

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sastao se danas sa predsjednikom Predstavničkog doma Luksemburga Fernardom Etgenom, sa kojim je razgovarao o odnosima dvije zemlje, evropskim integracijama, kao i o svemu onome što je Luksemburg uradio za Crnu Goru. 
Objavljeno: 04. 11. 2019 - 23:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

,,Najprije želim da Vam se zahvalim na svemu što ste uradili za Crnu Goru s aspekta naših evroatlantskih integracija, a posebno kada je riječ o našem pristupu ka punopravnoj članici NATO-a," kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović

On je istakao i da se nada da će u Luksemburgu imati kvalitetnog partnera u zadnjoj fazi predpristupnih pregovora sa Evropskom unijom.  

,,Ovdje konkretno mislim na onaj dio koji je ostao kao neispunjena obaveza Crne Gore-otvaranje poglavlja koje se tiče konkurencije. Mislim da je Crna Gora na pravom putu da vrlo brzo bude punopravna članica Evropske unije, bez obzira na činjenicu da se ona susrijeće sa određenim problemima", kazao je predsjednik Aprcović.

On je goste upoznao sa Kotorom kao turističkm destinacijom, gradom koji je na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine, gradom bratovštine Bokeljske mornarice stare 1210 godina, kao i sa činjenicom da su Crna Gora i Kotor, posvećeni usvajanju svih evropskih univerzalnih vrijednosti. 

,,Počastvovani smo i veliko nam je zadovoljstvo što smo danas u, mogu slobodno reći, jednom od najljepših gradova na svijetu," najprije je kazao predsjednik Predstavničkog doma Luksemburga Fernard Etgen.

On je rekao da je uvjeren da će Crna Gora u bliskoj budućnosti stići do svog evropskog cilja i da je država Luksemburg tu da pomogne u tom posljednjem poglavlju. 

,,Mi smo i došli da vas ohrabrimo što ćemo dokazati i sastancima sa predsjednikom države, predsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova," rekao je Etgen

,,Vjerovanje u institucije je od velikog značaja i naš izbor kao države je svakako ulazak u Evropsku uniju," kazao je on.

Oba predsjednika su se usaglasila da tema antikorupcije treba da bude u svakodnevnom fokusu, zatim borba protiv organozovanog kriminala, kao i to što se konkretno prezentuje medijima.

Komentari: 1

ProMonte

05. 11. 2019 - 04:28

Luxembourg and Montenegro are not partners. Luxembourg is on top of any measurable scale of any kind. While Montenegro in best case scenario always in lower portion. Luxembourg can help Montenegro as an advisor, a sponsor or as a consultant. Ad yet, begging is not consider help, not it is allowed.
Novi komentar