Nastavak kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat”

SDP obnavlja inicijativu o raspisivanju referenduma o raspolaganju tivatskim aerodromom

SDP je danas u skupštinsku proceduru opštine Tivat podnijela Predlog odluke o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani Tivta izjasnili o budućnosti aerodroma Tivat.
Objavljeno: 05. 11. 2019 - 12:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ovaj način SDP obnavlja inicijativu o raspisivanju referenduma o pitanju raspolaganja Tivatskim aerodromom, koja je pokrenuta još prije dvije godine u okviru kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat”. 

“Tom prilikom smo prikupili više od 1000 potpisa Tivćana kojima se traži izjašnjavanje građana o budućnosti aerodroma i zemljišta koje je u vlasništvu opštine Tivat. Aktuelni trenutak i očigledna riješenost vlasti da iza leđa gradjana donosi najkrupnije odluke za grad, koje uključuju čak  i otimanje  imovine svih građana Tivta, nameću potrebu hitne političke akcije u cilju zaštite interesa grada.  Podsjećamo da prije dvije godine nije bilo sluha od strane komletne vladajuće koalicije na nivou Tivta da se o ovom pitanju raspravlja. Umjesto da pitamo građane šta misle o planovima za aerodrom, prevagnuli su partikularni interesi i pristup da ovako krupno pitanje bude predmet raznih unutarkoalicionih kalkulacija, zbog čega je izgubljeno ogromno vrijeme, sve na štetu građana Tivta i aerodroma kao vitalnog dobra ovoga grada. Jasan je stav SDP svih ovih godina kada je u pitanju status naših aerodroma i upravo je zahvaljujući čvrstini našeg stava da ne dozvolimo rasprodaju ovog ključnog državnog resursa on do sada i ostao u državnom vlasništvu”, istakao je portparol i član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić

sdptivat

U SDP-u očekuju da se ovo pitanje što prije nađe na dnevnom redu SO Tivat, budući da za to postoji  jasna obaveza utemeljena na velikom broju potpisa gradjana Tivta koje je SDP prikupila u okviru svoje kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat”. 

“Očekujemo i od odbornika SO Tivat da o ovom pitanju odlučuju vodeći se interesima grada, a ne svojih partijskih centrala i ko zna čijih finansijskih i drugih interesa”, podvukao je Stanić. 
 

Komentari: 2

Stefan

05. 11. 2019 - 12:46

Počeli su da vas kopiraju ovi iz SD-a. Podrška za vas.
zoro zagarcanin

05. 11. 2019 - 14:07

Ne branite Vi aerodram Tivat,branite svoje privilegije ,koje ste dobili za vrijeme vladavine sa DPS-om Bas VAS BRIGA ZA GRADJANE,,SVE PARTIJE MISLE KAKO DA SE UDOME ,TO JE SUSTINA.
Novi komentar