Rasprava o Nacrtu Strateškog plana

Glavni grad: Novo groblje da bude na Ćemovskom polju

Na danas održanoj raspravi o Nacrtu Strateškog plana iznešeni su primjedbe, predlozi i sugestije na nacrt dokumenta tokom dvosatnog razgovora građana, predstavnika mjesnih zajednica, nevladinog sektora, kao i više odbornika opozicionih partija u Skupštini Glavnog grada.
Objavljeno: 05. 11. 2019 - 14:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odgovarajući na pitanje građana u vezi sa izgradnjom novog gradskog groblja, pomoćnik direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić kazala je da je Glavni grad uputio inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma da se taj objekat ponovo planira na prostoru Ćemovskog polja umjesto u Kokotima.

Iz Mjesne zajednice „Nova varoš“ upućena je sugestija da se zgrada nekadašnje Robne kuće „Beograd“ ne opredjeljuje za kulturne sadržaje, imajući u vidu mnogobrojne objekte kulture u centru grada, već da se zadrži njena prvobitna namjena za obavljanje trgovačke djelatnosti.

"Građani su uputili primjedbu zbog toga što se jedan dio projekata, naročito kada je riječ o rekonstrukciji saobraćajnica, najavljuje duži niz godina, a da pri tom ne dolazi do njihove realizacije. Kao jedan od bitnih razloga za ovu pojavu Adžić je navela probleme u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa sa privatnim vlasnicima, upućujući molbu prisutnima da apeluju na svoje komšije da konstruktivnije prilaze ovim pitanjima u cilju efikasnije realizacije zajedničkih interesa svih građana", saopšteno je iz Glavnog grada.

Podsjećamo, Nacrt Strateškog plana razvoja Glavnog grada – Podgorice, koji se odnosi na period do 2025. godine, sadrži 76 projekata iz oblasti komunalne i saobraćajne infrastrukture, industrije, poljoprivrede, biznisa, tehnologije, kulture, sporta i turizma. Javna rasprava o dokumentu trajaće do 16. novembra, a primjedbe, predlozi i sugestije mogu se dostavljati na e-mail adresu: [email protected].

Komentari: 0

Novi komentar