VIDEO

Prevozio migrante u drvenom sanduku, policija objavila snimak

Policijski službenici na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas su u ranim jutarnjim satima vjerovatno spasili živote devetoro stranih državljana zatočenih u drvenom sanduku u tovarnom dijelu vozila kojim je upravljao krijumčar, saopštio je hrvatski MUP.
Objavljeno: 05. 11. 2019 - 19:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na autoputu Zagreb - Lipovac u blizini odmarališta Rastovica policijski službenici su, prilikom kontrole teretnog vozila marke folksvagen krafter poljskih registracionih oznaka, u njegovom teretnom prostoru uočili sanduk napravljen od građevinskih ploča, kakav se koristi za prevoz dijelova mašina. Sanduk je bio zatvoren ekserima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba.

"Njegovim otvaranjem, policijski službenici pronašli su i vjerovatno spasili živote devetoro stranih državljana (tri muškarca, dvije žene i četvoro maloljetnika). Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osjetili su znatno povišenu temperaturu i ustajali zrak. Osobama je odmah ponuđena ljekarska pomoć, dok je Centar za socijalno zbrinjavanje maloljetnicima imenovao posebnog staratelja", saopštila je policija.


 

Komentari: 0

Novi komentar