Leskovac

Pokušaj ubistva motornom testerom, žrtva teško ranjena

Poslije napornog dana u šumi Miladin Selimanović (35) iz leskovačkog sela Priboj i njegov drug iz susjednog sela Zalužnje Bojan Papak (40) sjeli su na piće ispred zadruge u Priboju. Nedugo zatim začula se testera i vrisak. Bojan je pao kao pokošen, a oko njega se vrtoglavom brzinom širio krug krvi.
Objavljeno: 06. 11. 2019 - 08:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Desilo se to 3. novembra oko 21 sat pošto su se dvojica drvosječa vratila sa cjelodnevnog sječenja šume, odnosno, ogrevnih drva u šumarcima iznad ova dva skoro spojena sela. Očevici ovog nesvakidašnjeg zločina kažu da je Selimanović navodno imao namjeru da Papku isječe glavu da ga, kako je pet minuta kasnije rekao, "skrati za glavu", ali je na sreću promašio glavnu arteriju, pa je Papak preživio.

- Povrijeđeni čovjek je doveden u urgentni centar sav krvav. Bilo je dramatično dok krvarenje nije zaustavljeno. Sreća je što je promašena glavna karotidna arterija, inače ne bi izdražao do bolnice. Sve povrede su sanirane i ušivene, a pacijent je smješten na intenzivnoj njezi Odeljenja hirurgije i danas se osjeća dobro – kazao je za "Blic" direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.

Iako je ispred prodavnice bilo šest do sedam ljudi, niko ne želi da govori o tom slučaju zbog "problematičnih Papaka", odnosno, braće blizance Papak iz Zalužnja koji su se tu doselili kao izbjeglice iz Hrvatske.

- Kada se to dogodilo svi su se razbježali da ne bi bili svjedoci i davali izjave policiji. Ostalo nas je dvoje koji smo pokušali da pružimo prvu pomoć i pozvali smo policiju vidjevši da nije bezazleno - priča čovjek koji nije vidio sam pokušaj klanja jer je bio u prodavnici, a koji zahtjeva anonimnost.

Miladin Selimović, romske nacionalnosti, i Bojan Papak, pričaju, druže se godinama. Moglo bi se reći da je njihovo zanimanje – drvosječe.

- Niko nije slutio da će se svađa završiti pokušajem klanja - priča naš sagovornik, koji tvrdi da je Papak posječen i u dijelu stomaka.

- Vidjela se krv iz stomaka, vjerovatno ga je tu zakačio dok je dizao uključenu testeru sa zemlje prema vratu žrtve - pretpostavlja ovaj Pribojčanin.

Istraga

U leskovačkoj policiji su potvrdili događaj i vreme incidenta. Portparol PU Leskovac Boban Zdravković kaže da je Miladin Selimanović iste noći priveden i da se na slučaju, odnosno, na utvrđivanju činjenica još radi. Prema nezvaničnim informacijama koje Zdravković nije mogao da potvrdi, povrijeđeni Papak je nedavno izašao iz zatvora.

Komentari: 0

Novi komentar