Predsjednik Srbije poručio

Vučić: Neće biti sankcija, ali nijesmo ni "Bambi za klanje"

Srbija nabavlja isključivo defanzivno naoružanje, neće kupovati oružje zbog kojeg bi naša zemlja mogla biti pod sankcijama, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Objavljeno: 06. 11. 2019 - 08:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aleksandar Vučić je takođe istakao da Srbija nema namjeru nikoga da napada, ali da ne želi ni da bude "Bambi za klanje".

"Srbija se naoružava zato što je Srbija slobodna zemlja. Mala zemlja sa svih strana okružena državama koje su članice NATO sa kojima želimo dobre odnose. Ali nećemo da budemo Bambi kojeg će da progutaju", rekao je Vučić sinoć u emisiji Upitnik RTS-a.

Nikada, kazao je, neće dozvoliti da Srbija bude tako slaba kao što je to bila 90-tih godina, da, kako je rekao, budemo tako slabi da ne možemo ni da se odbranimo. Primjetio je da i Hrvati danas kažu da je Srbija postala sila i da smo najjači.

Za sebe kaže da pametno donosi odluke o kupovini naoružanja u skladu sa novcem koji Srbija ima.

Upitan da li će Srbija kupiti raketu S400, predsjednik kaže da je to fascinantno oružje, ali da mi nemamo namjeru da ga nabavljamo, jer nemamo novca, pored svih puteva i svega drugog što se u Srbiji gradi.

U prilog tome da je riječ o fascinantnom oružju, Vučić kaže da, kada neka zemlja ima takvo oružja, onda niko više ne može da je napadne. Gledao je, kaže, testiranje tog oružja koje u tri-četiri minuta može da "skine" čak 14 aviona.

"Ali pustimo sada to, ja nijesam stručan. Mi smo našu avijaciju značajno ojačali, ojačavanjemo i PVO, imamo pancire i kupovaćemo još oružja, koje, naravno, nije na listi za sankcije", rekao je Vučić.

Predsjednik je istovremeno konstatovao da niko ne pita što i od koga nabavljaju Hrvati i Albanija. Ko, zapitao je, njih naoružava.

"Njima niko ne prijeti kada oni nabavljaju helikoptere, pancire, haubice iz Amerike i Njemačke. Srbija neće da bude Bambi za klanje", jasan je Vučić i ističe:

"Mi nikoga nećemo da napadamo, nabavljamo defanzivno oružje. Mi svoje nebo i svoju zmelju nikome ne damo, ali nikoga nećemo da napadamo. Samo razmišljam o tome da sačuvamo svoju zemlju.

Kaže da je odgovoran i ozbiljan čovjek i da u skladu s tim po sto puta prouči papire prije nego što donese odluku.

"Uvijek gledam da se, što bi rekao naš narod, provučemo ko kuče kroz tarabu, vodim računa da Srbija bude što jača", rekao je Vučić i dodao da isto tako u komad zna što su od naoružanja nabavili Hrvati ili Albanci.

Komentari: 2

Osmogrk

06. 11. 2019 - 09:13

Poznato je, je li, kako je goloruki srbski narod bezopasan i defanzivan.
Bambiju

06. 11. 2019 - 19:41

On ne shvata koncept NATOa ili se pravi lud. Neces ratovati samo sa Hrvatskom nego sa cijelim NATO. A zadnjih 100 godina nas uci - ako iko otpocne novi rat bice Srbija .
Novi komentar