Kako osnažiti finansijsku podršku u biznisu

U organizaciji Montenegro Biznis Alijanse (MBA) juče je održan Okrugli sto na temu: “Kako  osnažiti finansijsku podršku biznisu”. Predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva finansija i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) su istakli veoma dobru međusobnu saradnju u cilju stvaranja što boljih uslova za finansijsku podršku biznisu kroz kontinuitet rasta pokazatelja kako u kvantitativnom tako i u kvalitativnom smislu, uz konstataciju da će prostora za unapređenje te saradnje uvijek biti.  
Objavljeno: 06. 11. 2019 - 12:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Privrednici su iskazali afirmativan stav prema ulozi IRF-a i Ministarstva ekonomije u podršci biznisu i naporima da ta podrška ima pozitivan trend.

Takođe, privrednici su ukazali na neophodnost veće i intenzivnije informisanosti ljudi iz biznisa i veće podrške inicijalnom biznisu. Istaknuta je i neophodnost intenziviranja saradnje privatnog i javnog sektora u interesu bržeg razvoja biznisa u Crnoj Gori. 

Veoma je značajno što, kako su istakli predstavnici Ministarstva ekonomije, jačaju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoja konkurentnosti, odnosno podršci preduzećima koja se bave izvoznim poslovima.  

Od strane učesnika Okruglog stola istaknuta je, osim finansijske podrške, važnost stvaranja što podsticajnijeg poslovnog ambijenta kroz dalje pojednostavljenje procedura, daljeg eliminisanja biznis barijera, smanjenja troškova poslovanja itd. 

Komentari: 0

Novi komentar