Saopštio ministar saobraćaja i pomorstva

Nurković: Ne licitirati sa rokom završetka auto-puta

Prvobitni rok za završetak dionice Smokovac - Mateševo auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar naredne godine, ali do tada je još dug vremenski period da bi se licitiralo sa danima završetka projekta, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.
Objavljeno: 06. 11. 2019 - 16:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Miloša Nikolića, kazao da se, kada je u pitanju auto-put, od početka insistira na kvalitetu, bezbjednosti, dugotrajnosti i pune funkcionalnosti radova i da to ostaje i dalje imperativ Vlade kao investitora.

„Kako više nije upitno da li će se prioritetna dionica završiti, Vlada fokus pažnje pomjera prema stvaranju preduslova za početak realizacije ostalih dionica autoputa prioritetno od Mateševa do Andrijevice, što je i logičan nastavak tekuće investicije“, kazao je Nurković.

On je pozvao sve zainteresovane subjekte da ispolje svoja interesovanja i predlože svoje uslove i modele za realizaciju ostalih dionica na principima privatno-javnog partnerstva.

„U toj utakmici neće biti povlašćenih igrača, a cijena i rokovi i kvalitet rada iskustvo i referentnost će biti jedine preporuke koje ćemo cijeniti kao investitor“, zaključio je Nurković.

Komentari: 4

Tuga

06. 11. 2019 - 17:45

Hahaha za nije prvobitni rok bio maj 2019? A sad znaci nece ni iduce godine... A kako ce kad ti vladas
Freeman

07. 11. 2019 - 12:32

Zabavljaju se zamajavajući građane,ali neka kad im može biti !.
2x tuga

06. 11. 2019 - 21:23

Bože mili. Čovjek kaže "ne licitirajmo onim za što sam ja odgovoran", ali na drugačiji način. Da ima novinara postavljali bi mu samo jedno pitanje. A to je "Što ćete preduzeti ako ni tada ne bude završen"?
Vladimir Nazor

07. 11. 2019 - 06:07

Odgovoran je onaj koji upravlja projektom, izvođač i nadzor. Dionica je izuzetno zahtjevna i ovo su realni rokovi
Novi komentar