Kazao predsjednik SUBNORA

HODŽIĆ: Nema ništa od spomenika Pavlu Đurišiću, CG kuca partizanskim srcem

Nakon što je poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić tokom jučerasnjeg skupštinskog zasjedanja pozvao predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića da u toj opštini podigne spomenik Pavlu Đurišiću, reagovali su iz Saveza udruženja boraca NORA i antifašistva Crne Gore. Predsjednik SUBNOR-a Zuvdija Hodžić za TVCG kaže da je takva inicijativa suprotna kulturnom i civilizacijskom pravcu naše zemlje i poručuje da u antifašističkoj i slobodarskoj Crnoj Gori od te ideje neće biti ništa.
Objavljeno: 07. 11. 2019 - 07:04 Promjenite veličinu teksta: A A A
HODZIC: Nema nista od spomenika Pavlu Đurisicu, CG kuca partizanskim srcem
Foto: Sandzacke.rs

Iako građani Berana u anketi TVCG kažu da ne treba dirati duhove istorije, mi u Crnoj Gori, bez duhova  kao da ne možemo. Potvrđuje to jucerašnji poziv Demokratskog fronta upućen predsjedniku Opštine Dragoslavu Šćekiću da podigne spomenik Pavlu Đurišiću.

 “Ja ga pozivam, evo pozivam Dragoslava Šćekića da preduzme tu akciju pošto je to nadleznost lokalne samouprave, a Ministarstvo kulture neće reagovati”, kazao je juče poslanik DF-a Budimir Aleksić.

Iluzija je, kaže predsjednik SUBNORA Zuvdija Hodžić, da se uopšte može i razmišljati o podizanju spomenika jednom ratnom zlocincu.

"Ja se samo pitam kakvi su to tipovi koji to mogu da pokrenu, ako je činjenica koju i sam Pavle priznaje u izvještaju Draži Mihailoviću, da je pobio toliko stotina Muslimana, djece i žena. To je više stvar za patologiju za medicinu nego za ljude od kulture, od civilizacije", kaže Hodžić.

Podsjetimo, poziv Budimira Aleksića uslijedio je nakon pitanja upućenog ministru kulture zašto još nije uklonjen bespravno podignut spomenik, kako je kazao ratnom zločincu, Jusufu Čeliću u Vusanju kod Gusinja.

"Podsjećam, Ministarstvo kulture i Vlada Crne Gore nijesu nadležni za uklanjanje bespravno podignutih objekata, već organi lokalne samouprave nadlezni za poslove kulture i građevinarstva, tako da Ministarstvo ne može ništa da preduzme", kazao je Bogdanović.

"Spomenik se taj može ukloniti, to je jedno, a drugo je je li taj čovjek bio ratni zločinac. Taj čovjek ne da nije bio ratni zločinac nego je vrlo zaslužan bio za partizanski pokret", kazao je Hodžić.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić nije htio pred kameru, jer, kako kaže, nije dobio novu inicijativu za podizanje spomenika Đurišiću.

A da od te priče neće biti ništa misli predsjednik SUBNORA Zuvdija Hodžić.

"Crna Gora je antifašistička, Crna Gora je slobodarska, Crna Gora kuca partizanskim srcem", kazao je on.

Komentari: 15

timestar

07. 11. 2019 - 07:16

Zadnja rečenica teksta je prava,ni jednu riječ ne treba više.
Djuro Vučinić

07. 11. 2019 - 10:21

Ako je taj Jusuf nešto pomagao partizanima ,on je za g Aleksića ratni zločinac,to je valjda svima jasno. Bog je dao što "Aleksića" nema više, najebali bi. No čuje se da je Jusuf učestvovao u pokolju u Velici. To konačno treba rasčistit. Nije dobro i ne treba za spomenična obelježja koristit dvojne aršine. Znači na viđelo kontraverze oko Jusufa!
Rašo

07. 11. 2019 - 07:36

DF- u definitivno treba zabraniti dalji rad . To je jedna profašistička partija koja bruka poštene građane Crne Gore. Zbog takve partije i partija sličnih njoj vlast u Crnoj Gori je nesmjenljiva .
Za Gorana

07. 11. 2019 - 07:37

Ja bih predložio da se u ime četništva i četničkih manijakalnih zločinaca podigne spomenik Goranu Kikoviću, potpredsjedniku SO Berana jer hoće načisto da izgori za Pavlom Đurišićem!
Vasojevic

07. 11. 2019 - 08:08

Znaci u Vusanju moze da bude spomenik Jusufu koji je ucestovao u pokolju u Velici gdje ej stradalo 500 stotina zena djece i staraca. Sram da te bude Hodzicu.
Za Vasojevića

07. 11. 2019 - 08:27

Ne laži jadan! Ili moraš jer si od onih koje je Dobrica Ćosić opisao kao nepopravljive lažove.
Vasojevic

07. 11. 2019 - 09:05

Šta je netačno navedi.Ne samo ne lazi, nego navedi šta nije tačno?
Тотo

07. 11. 2019 - 08:46

И у мом селу 45-оро, мало доле низ Лим. Нас су Немци спасили, обуздавши плавске и гусињске социјал демократе и европејце да нас све не покољу.
RAŠO

07. 11. 2019 - 09:05

Toto sad mi je jasno što ste se većinom priključili Njemačkoj vojsci. Možda je i Draža sa svojim oficirima imao neko slično iskustvo.
xy

07. 11. 2019 - 09:27

Pa šta ste im radili vi DF-ovci od 1941. dobro vas nisu sve pobili. A i mi smo bili previše mekani, mislili smo da smo sve završili 45-te u Sloveniji.
CiNick

09. 11. 2019 - 17:14

Što su tvoji činjeli muslimanima 1912.gof da je i kralj morso intervenisat? Zaboravili ste da je osveta (glava za glavu) pitanj časti koje njgda ne zastarijeva. A, muslimani pamte! Barem koliko i vi!
Karlito

07. 11. 2019 - 08:12

Pitanje za Zuvdiju: Da li je njegov rođeni brat bio učesnik skupa ustaške omladine u Zagrebu tokom Drugog svjetskog rata?
Ti nemaš pravo da uopšte pitaš

07. 11. 2019 - 15:00

A ti to Kantito kao znaš? Pričaj nam nešto o tvojim bradonjama koji su bili u društvu Pavla Đurišića kad je izvršavao genocid na sjeveru CG!
Miljan Novi Sad

07. 11. 2019 - 08:25

Kome se vi pravdate i zašto? Dospjeli smo do toga da podižemo spomenike koljačima i da se u Skupštini javno veličaju zločinci. U civilizovanim zemljama to je krivično djelo. ............................
Realista

07. 11. 2019 - 09:18

Ovaj prijedlog je krivično djelo. Neko će pitati zašto pa zato što bi ovaj čovjek koji je predložio spomenik i danas bio na strani četnika i protiv naroda da je rat. Ovakve ljude treba goniti i izbrisati da nam se ne ponavljaju Srebrnica i slični genocidi.
Novi komentar