Ocijenio gradonačelnik Podgorice

Poskupljenje vode u interesu razvoja grada

Poskupljenje vode je nepopularno, ali i u interesu razvoja Glavnog grada pa ću stoga stati iza takve odluke, kazao je podgorički gradonačelnik Ivan Vuković.
Objavljeno: 07. 11. 2019 - 07:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, odgovorajući na pitanje Dana da prokomentariše zahtjeve političkih partijada zaustavi poskupljenje vode, kazao i da je preduzeće Vodovod i kanalizacija smanjilo broj zaposlenih za 20 i taj trend će se nastaviti, jer je to njegov zahtjev ka menadžmentu.

"Mi smo zahtijevali i uspjeli u namjeri da prolongiramo dio odredbi novog zakona, upravo onog dijela koji se odnosi na izjednačavanje tarifa. Prije nego je priča finalizovana, eksperti su mi kazali da su se stekli uslovi za korekciju cijena, jer su one među najnižima u Crnoj Gori uprkos činjenici da se grad kontinuirano širi i da su troškovi sve veći. Ja nijesam neko ko je spreman da krši zakone, kako bi ubirao jeftine političke poene. Spreman sam da stanem iza nečega što je nepopularno, ako mislim da je u interesu Glavnog grada, ali mislim da je ovo u interesu", naveo je Vuković.

On se nada da će Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozitivno ocijeniti njihovu inicijativu za promjenu lokacije za novo groblje. Nova lokacija koja je opredijeljena za groblje je Ćemovsko polje, iza Zetatransa.

“Ovo nije jedina stvar za koju smo se interesovali. Puno je projekata koji trenutno stoje zbog nevažeće planske dokumentacije i na to pokušavamo da odgovorimo kroz izmjene PUP-a”, dodao je Vuković.

Komentari: 3

Titograđanin

07. 11. 2019 - 10:06

Vidiš i ti Vukoviu šta se dešava u ovoj kasabi zbog ovih kiša! Zabjelo, Rogami, Konik... Batali se visoke politike nego uradi nešto konretno da ovo liči na grad.. I zabrani svaku daju gradnju stambenih objekata u Podgorici, pa ćeš ostati zapamćen kao dobar gradonačelnik.
luksuzna voda i nafta

07. 11. 2019 - 11:00

E hebi ga kad Vukota razvija grad preko ledja zedne sirotinje ! Ili on hoce da vodu toliko poskupi da izazove suprotne migracije da se irvasi vrate na brdsku pasu ?
MILOSAVA

07. 11. 2019 - 11:42

Stanari Beogradske uli­ce u Podgorici već VIŠE DECENIJA če­ka­ju da se ulica dovede u iole normalno stanje. Uska je, NEMA TROTOARE, NEMA ODVOD VODE. Mje­šta­ni tvr­de da sa istim problemom srijeću više od 30 godina. Danas je počela da pada ki­ša i uli­ca je po­pla­vi­la da mo­ra­mo no­si­ti čizme. TAKSISTI NEĆE DA DOLAZE ZBOG NEPROHODNOSTI KAD JE KIŠA. Ov­dje ži­vim desetak go­di­na i sta­nje je isto, Ni­ko se ži­vi ne okre­će na taj na­š vrlo ozbiljan problem. Poprilično, PO ZAKONU, smo platili komunalije, plaćamo POREZ na nekretnine - ne pomaže ništa. Violeta, sada Baranka, iz "Puteva",je prije nekoliko godina zakrpila jednu rupu 0,4 x 0,4 m. I to je sve.Obećanja je davao i novi NAČALNIK Vuković, ali, izgleda, riječ drži kao i njegovi prethodnici.
Novi komentar