(VIDEO)

"Tebi dužan" - novi singl i spot Boža Bulatovića

Kao što je najavio prilikom objavljivanja singla i spota “Istina o Mare” gotovo nakon godinu dana izašla je pjesma Boža Bulatovića "Tebi dužan" i sa pratećim video spotom dostupna je slušaocima, tv stanicama u zemlji i regionu.
Objavljeno: 07. 11. 2019 - 09:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Božo objašnjava zašto je čekao ovoliko da objavi novi singl.

- Ova pjesma ima poseban značaj, nosi posebnu emociju, zato ze zove kako se zove.

Mogu reći od kada se bavim muzikom imao sam tu želju da posvetim pjesmu najbezbrižnijim godinama, najdivnijim uspomenama  u rodnom Nikšiću i mojim Humcima.

Želio sam  takvu pjesmu gdje ni jednom neću  izgovoriti ime grada a da svaka riječ jasno asocira na moj rodni grad.

O ljudima koji su mu pomogli da sve zvuči  kako je on zamislio ….

Kao  u 90 posto  pjesama koje sam snimio  aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović , bas gitaru je odsvirao Duško Mandić , trubu Stefan Bjeletić, gitare Miha Radonjić, prateće vokale Vjera Nikolić, snimano je studiju “M “ kod Mihe  u Podgorici a mastering pjesme radjio je Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu.

O spotu ….

Spot je sniman u Nikšiću i Humcima ali nijesam želio da radim razglednicu  grada već svoje stihove da ispratim snimcima koje će mnoge vratiti u prošlo vrijeme sa velikom sjetom kao što se i meni  desi kad pomislim na to vrijeme .

Posebnu zahvalnost dugujem RTCG koji su mi ustupili arhivske snimke Nikšića iz daleke 1955 godine, koji su bili ključni da se opredijelim da spot bude crno-bijeli.

Snimatelj I reditelj spota je Predrag Njunjić – Bat, za snimke  dronom bio je zadužen Miloš Todorović a montažu je radila Dragana Simanić .

Dok smo snimali spot sreo sam moje komšije a neke od njih nisam vidio više od 30 godina tako da je tokom snimanja bilo puno emotivnih susreta I fotografija koje će ostati za moju privatni arhivu .

Realizacijom cijele ove priče ostvario sam još jedan svoj san da imam pjesmu  i spot za  godine i dane bezbrižnosti I da nisam zaboravio  gdje sam rodjen .

O planovima ….

Sad već mogu da najavim da je sljedeći singl pjesma iz jednog filma koji  sam gledao  kao mali  i da sam dobio  dozvolu od  autora iz Hrvatske da to uradim  kako sam ja zamislio.

Mogu još samo reći  da se pjesma  tekstom i zvukom  uklapa u vrijeme  “Novog vala”,  siguran sam da će možda otvoriti prostor da ugostim neku estradnu damu  čije  će vam ime biti jako poznato .. do tada - ajde da slušamo i gledamo “Tebi dužan”.

Komentari: 2

lolo

07. 11. 2019 - 12:35

Jos samo da nauci da pjeva :))))
Sujmam da će

07. 11. 2019 - 13:59

u ovom životu.
Novi komentar