Bivša premijerka Hrvatske na Tviteru

Kosor: Vučić nema šta da radi u Hrvatskoj

Informaciju da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Hrvatskoj prisustvovati Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) u svojstvu predsjednika Srpske napredne stranke je na Tviteru komentarisala Jadranka Kosor.
Objavljeno: 07. 11. 2019 - 14:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bivša predsjednica hrvatske Vlade i Hrvatske demokratske zajednice je napisala sljedeće:

"Svejedno je gdje će Vučić govoriti ili sjediti u Zagrebu na skupu EPP-a. On, koji ne priznaje presude suda u Hagu, on koji je u Glini '95. govorio o komadanju Hrvatske, on koji Hrvatsku upoređuje sa Hitlerovom Njemačkom, nema što raditi u Republici Hrvatskoj."

Ranije, hrvatski premijer Andrej Plenković je demantovao da će se srpski predsjednik obratiti Saboru. Potvrdio je da je Vučić dobio poziv predsjednika EPP-a Džozefa Daula.

Prema njegovim riječima, koliko mu je poznato Vučić nije još potvrdio prisustvo Kongresu.


 

Komentari: 6

Beogradski pašaluk

07. 11. 2019 - 15:22

Vučić ne može govoriti u Saboru, može samo da bude prisutan kao posmatrač jer Beogradski pašaluk nije član EU! Drugo, moguće je da će Vučić govoriti privatno sa hrvatskim čelnicima o pitanju ratne odštete, masovnim grobnicama koje su napravili posrbice i četnici, i o konačnom priznanju Kosova!
prof.

07. 11. 2019 - 15:56

Naši političari nemaju toliko hrabrosti. A tek nemaju hrabrosti kao Tači koji vraća srpske političare sa granice. Pri samom pomenu Vučića i Amfilohija, naši "viteški" političari se tresu. I daju izjave "Odnosi sa Srbijom odlični". A to što svi mediji, bukvalno svi pišu loše i sa ironijom o CG, to naši političari ne vide.
Ljubitelj tutuša

07. 11. 2019 - 17:38

Hrvatska je suverena zemlja i tako se i ponaša. Kada bi preśednik Srbije iznebuha izjavio da śutra dolazi u pośetu Amfilohiju svezajedno sa garavim Vulinom i tezgarošom Dačom, i da će se prilikom pośete popeti na Rumiju da vidi kiosk srpske crkve u CG kao i da će se krstiti u onom gazibu na pjenu od mora kod srpskog popa - komandosa, budite sigurni tj sigurni budite da bi naša vlast isto veče objavila da visoki gost śutra dolazi u zvaničnu pośetu Amfilohiju. Prnu... ne bi smjeli "visokim gostima" no bi ih dočekali sa svim počastima iako im ovi svo vrijeme rade o glavi. Snishodljivi i manji od makova zrna su pred śevernim komšijama...
Nino

07. 11. 2019 - 15:57

Bravo Jadranka, muški.
GRAĐANSKI

07. 11. 2019 - 16:05

BRAVO ZA HRVATSKU!
Matan

08. 11. 2019 - 01:42

Ja sam puno puta komentarisao kao vi, ali za naše komentare državne institucije ne haju. Oni su od hrabre, junačke i slobodarske Crne Gore u kojoj su bile kletve "glave muške ne kopa od puške, željela ti kuća muške glave" do izreke "najveća bruka Crnogorcu je umrijeti u krevetu", svojim ponašanjem stvorili zemlju sinjih kukavica. Veličanstveni Njegoš napisa, mlado žito povijaj klasove, prije roka došla ti je žetva. Znači za časnu Crnu Goru ginula su i djeca, kadra držat pušku u rukama a to je trajalo vjekovima u mnogim veličanstvenim borbama. Zato sve pohvale za Hrvatsku i Kosovo koje daju primjer kako se voli i brani svoja zemlja od neprijatelja. Samo naši glavari ne reaguju na katastrofalno neprijateljsko ponašanje Srbije i SPC!!!
Novi komentar