Više odrona na pruzi

ŽPCG: Nevrijeme uzrokovalo poremećaj reda vožnje vozova

Velika količina padavina poslednjih dana prouzrokovala je više odrona na pruzi Nikšić – Podgorica i relaciji Bijelo Polje – Podgorica. Kako su ove vremenske nepogode ugrozile stanje pruge, Željeznička infrastruktura Crne Gore je iz bezbjedonosnih razloga uvela lagane vožnje na nekoliko pružnih dionica.
Objavljeno: 07. 11. 2019 - 15:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovim povodom održan je i sastanak predstavnika ŽICG i ŽPCG ca ciljem da se pronadje rešenje kako bi se skratile relacije na kojima su uvedene te lagane vožnje.

Zbog uvedenih laganih vožnji i nedostatka ispravnih elektromotornih vozova u rezervi, a sa ciljem smanjenja kašnjena vozova, ŽPCG je bio primoran da organizuje saobraćaj tako što je kao zamjenu za neke vozove koji saobraćaju na pruzi Nikšić - Podgorica angažovao autobuse. I pored ovakve organizacije saobraćaja dolazilo je do kašnjenja vozova. Tako su i na relaciji Bijelo Polje – Podgorica lagane vožnje izazvale kašnjenje kako lokalnih tako i međunarodnih vozova.

“Nadamo se da će se vremenske prilike uskoro stabilizovati i da će se nakon toga uspostaviti redovitost saobraćaja. Željeznički prevoz Crne Gore se izvinjava korisnicima svojih usluga i zahvaljuje na ukazanom razumijevanju i na strpljenju”, saopšteno je iz ŽPCG. 
 

Komentari: 0

Novi komentar