Kako je u Španiji uhapšen odbjegli Beranac: Savović nije bio bezbjednosno interesantna osoba

Beranac Aleksandar Savović, koji je uhapšen u Menasalbasu u Španiji, nije bio bezbjednosno interesantna osoba, tako da crnogorska policija nije pratila njegovo kretanje, niti prikupljala operativna saznanja o njemu, piše Pobjeda.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 07:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Savović je osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti porodice hrvatskog državljanina u Beranama Igora Tomkića, ali nije bilo poznato da je član kriminalne grupe koja se bavila švercom droge na međunarodnom nivou.

Španska Civilna garda uhapsila je u Menasalbasu 17. oktobra Savovića i još dvojicu državljana Crne Gore, kao i jednog Sjeverne Makedonije zbog uzgoja opojnih supstanci i pripadnosti kriminalnoj grupi.

Crnogorska policija još nema saznanja o identitetu ostale dvojice naših uhapšenih državljana, pa ni detalje o dospjeću Savovića u redove te kriminalne grupe.

Marihuana je pronađena na dva broda koji su bili usidreni u Menasalbasu, gradu u španskoj pokrajini Toledo. Iz španske policije su Pobjedi kazali da je u ovoj operaciji, koju je sprovela civilna straža grada Menasalbas u saradnji sa istražnim timom Mora i Teritorijalnim timom sudske policije Mora, otkriven i demontiran zasad marihuane sa savršeno dizajniranom infrastrukturom, gdje je zasađeno 2.685 stabljika marihuane i pronađeno 12.300 eura u gotovini i vozilo koje je korišćeno za izvršenje ovih krivičnih djela. Istražni timovi pronašli su i različite specifične materijale potrebne za uzgoj marihuane.

Savović je uhapšen u Španiji 17. oktobra, a Crnu Goru je napustio 28. septembra preko graničnog prelaza Debeli brijeg. Za Savovićem je raspisana nacionalna potjernica po naloguberanskog suda nakon što se nije javio 4. oktobra na izdržavanje zatvorske kazne po presudi za paljenje radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac.

 

Komentari: 7

Somun

08. 11. 2019 - 08:05

Sa ovom četničkom slikom provocirate više ljude koji su na bilo koji način žrtve četništva nego što objavljujete članak,ili možda na portalu nekome održava sjecanje na ......imate sliku sa oscilima pa tu sliku stavljajte kad več nemate druge.
Otkud četnici ovđe

08. 11. 2019 - 09:35

Nije problem ova fotografija, naprotiv, ona nam govori na kakvim idolima se vaspitavaju i nastaju novi četnici! Istovremeno,ovaj slučaj nam govori da četnici nijesu samo politički kriminalci no su kriminalci uopšte te zato treba svakog od njih provjerit čime se još osim četništva bavi! Glavna ustanova za vaspitavanje četnika kao kriminalaca u svakom pogledu je Amfilohijeva SPC!
21 maj

08. 11. 2019 - 11:51

Nije problem od ovih ,,javnih četnika,, Daleko je veći problem kod onih koji su uspavani i ćute za šansom kao 1991-1995.
LUKA P

08. 11. 2019 - 14:02

Vći Vam je problem što je u ovom slučaju četnik=diler, pa se plašite obrasca.
GRAĐANSKI

08. 11. 2019 - 09:32

Dako ovo momčece više ne gleda sunca ni mjeseca! A i ta dvojica CG postojbnika (državljana) - teke su takvi! Dako ih Španci dovedu k spoznaniju prava!
Vlado CG

08. 11. 2019 - 09:38

Kako ste pozurili da kazete da nije bezbjednosno interesantna osoba. Trebalo mu je suditi za terorizam i dati maksimalnu kaznu. Terorizam je svako djelo u kojem se vrsi zastrasivanje ubijanje i druga djela protiv ljudi na nacionalnoj rasnoj i politickoj osnovi. A ovaj je sve to uradio i jos se slika sa četničkim obiljezjima a četnici su bili zna se izdajnici i saradnici okupatora.
Za administratora

08. 11. 2019 - 10:01

Izgleda da ni danas nemate namjeru da objavite moj komentar na ovu temu
Novi komentar