Tužilaštvo obustavilo istragu o tome kako je isplaćeno 22 miliona eura iz Atlas banke?

Crnogorsko Tužilaštvo odbilo su krivičnu prijavu protiv bivše privremene uprave Atlas banke zbog 22 miliona eura koji su dok je trajao moratorijum u toj banci isplaćeni pojedinim klijentima.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 16:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

To proizilazi iz odgovora koje je dobio poslanik Aleksandar Damjanović.

Damjanović, medjutim, nije podnosilac krivične prijave, već je samo kao poslanik tražio da mu se dostavi informacija o tome dokle se došlo sa istragom koje je pokrenulo Specijalno tužilaštvo pa je zato, kako je rekao Portalu Analika, od Tužilaštva zatražio dodatna objašnjenja.

damjanovic-pismo

Krivičnu prijavu proti bivše privremene uprave je podnio odbjegli biznismen i vlasnik banke Duško Knežević.

Damjanović je ranije tražio odgovor na pitanje kako moguće da su se depoziti za četiri mjeseca dok je trajao moratorijum na plaćanja u Atlas banci umanjili za oko 22 miliona eura.

„Objašnjenje je da su zatvarani krediti, ne samo svoji već i tuđi, depozitima. Zakonski osnov za to ne postoji, koliko ja znam, a drugo je pitanje zašto to nije urađeno sa svim i da li su svi imali o tome informaciju, da li je bilo diskonta u isplatama i da li je neko dobijao stanove i novac da bi u tome učestvovao.Tražiću da se javno objelodani informacija o svakom zatvorenom kreditu. Mislim da je to bio razlog zašto neko nije uveo u stečaj Atlas banku prije četiri mjeseca, da bi se napravile ove transakcije koje, po mom mišljenju, nemaju zakonsko utemeljenje“, rekao je on tada za Portal Analitika.

Sa druge strane, tada[nja privremena upravnica Atlas bankeVesna Terić, i direktor Sektora za kontrolu banaka u CBCGDejan Vujačić, kazali su, odgovarajući na pitanje poslanika Aleksandra Damjanovića, da su depozitima jednih klijenata zatvarani krediti drugih klijenata Atlas banke.

Komentari: 0

Novi komentar