Član predsjedništva SDP-a

Stanić: Pet odsto Tivćana podržalo referendum o budućnosti aerodroma

Odbornici SDP Bernarda Moškov i Ivo Marić u Skupštini opštine Tivat su u skladu sa statutarnim odredbama u ime pet odsto  građana ovog grada, podnijeli Predlog za raspisivanje opštinskog referenduma o budućnosti tivatskog aerodroma, rekao je član predsjedništva Socijaldemokratske partije Mirko Stanić.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 12:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je kazao da je skupštini opštine Tivat, SDP prikupio više od 1000 potpisa građana Tivta u okviru kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat” sa, kako je kazao, „ciljem da o najvažnijem resursu grada odlučuju njegovi građani a ne da ovo pitanje bude predmet unutarkoalicionih kalkulacija i raznih trgovina iza leđa Tivćana“.

„Građani Tivta, stotine porodica, su se odrekle svog zemljišta ili ga prodale po niskim cijenama da bi se izgradio aerodrom koji predstavlja put u svijet za Boku i dolaznu kapiju za stotine hiljada turista koji posjete našu zemlju svake godine“, podsjetio je Stanić.

sdp-tivat

 

On je istakao da posebno zabrinjava namjera Vlade da kroz predloženi koncesioni aranžman oduzme Opštini Tivat pripadajuće zemljište koje koristi Aerodrom Tivat i naglasio da u SDP-u smatraju nedopustivim da se jedan takav čin oduzimanja imovine građanima Tivta realizuje bez njihovog znanja i mimo njihove volje.

„Jasno je da elementarno demokratsko i političko pravilo nalaže da se ovako krupna pitanja za građane jedne opštine, koje čak podrazumijeva lišavanje Opštine Tivat imovinskih prava na ogromnom zemljišnom području, mogu realizovati jedino uz prethodno izjašnjavanje građana.

Mi u SDP smo uvjereni da za ovu inicijativu referendumskog izjašnjavanja imamo punu podršku građana Tivta i stoga tražimo da lokalna vlast izađe u susret njihovoj ubjedljivo većinskoj volji da se izjasne o krupnom pitanju budućnosti njihovog Aerodroma“, zaključio je Stanić.

Komentari: 0

Novi komentar