Protesti zbog izbora

Demonstranti u Boliviji ofarbali i ošišali gradonačelnicu (VIDEO)

Građani La Paza, u Boliviji, izašli su na ulice širom države kako bi protestovali protiv akutelne vlasti, a kao glavni razlog protesta, demonstranti su naveli navodnu neregularnost izbora na kojima je Evo Morales odnio pobjedu.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 13:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Demonstranti u Boliviji ofarbali i osisali gradonacelnicu (VIDEO)
Foto: Profimedia

Pored La Paza, u Vintu, građani su fizički nasrnuli na gradonačelnicu Patrisiju Arće, koju su izvukli na ulicu, polili je crvenom farbom, a zatim je i ošišali, prenio je BBC.

Vintu, grad od 60.000 stanovnika, preplavljen je ljudima s maskama koji su razorili grad palicama i kamenicama.

Gradonačelnicu Arće, članicu vladajućeg Pokreta za socijalizam, antivladini demonstranti sačekali su na izlasku iz vladine zgrade. Optužili su je da je regrutovala simpatizere Moralesove vlasti i dovodila ih u grad kako bi razbili proteste, navode mediji.

Napad na gradonačelnicu Arće osudio je predsjednik Evo Morales i potpredsjednik Alvaro Garsija rekavši da je za demonstrante zločin biti žena, kao i da se Bolivija suočava sa onim što je okarakterisao kao novi talas fašizma.

U protestima je život izgubio i jedan mladić, što je ukupno treća smrt od 20. oktobra, kada su izbori održani.

Evo Morales je na vlasti od 2006. godine, a 20. oktobra je na izborima produžio svoj mandat. Opozicioni lider Karlos Mesa okarakterisao je te izbore kao “monumentalnu prevaru”.

Komentari: 0

Novi komentar