U dva navrata

Vandali demolirali stubove javne rasvjete na brdu Gorica

Iz opredeljenja da se Glavni grad Podgorica osvijetli i razvija u duhu modernog evropskog grada, preduzeće Komunalne usluge, u saradnji sa Glavnim gradom, u prethodnom periodu preduzelo je sve neophodne aktivnosti na pripremi, izradi i implementaciji projekta modernizacije javne rasvjete – faza I, što podrazumijeva zamjenu zastarelih i neefikasnih svjetiljki sa novim LED svjetiljkama i predstavlja veoma značajan projekat za Glavni grad.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 14:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekat je vrijedan 4.700.000 eura i realizovan je krajem septembra mjeseca tekuće godine, a finansira se u potpunosti od uštede električne energije, uz garantni period od 10 godina, što znači da je obaveza izvođača radova da u garantnom periodu servisira neispravne LED svjetiljke. 

Pored toga, započelo se sa modernizacijom dekorativne i ambijentalne rasvjete na mostovima i urbanim djelovima grada što će pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na izgled našeg grada. 

“Međutim, koristimo prilku da istaknemo da su na brdu Gorica, u predhodnih sedam dana, nesavjesni pojedinci, u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete i time pored velike materijalne štete doveli u opasnost sugrađane, kako zbog ispada cjelokupne rasvjete na ovom trafo-reonu, tako i zbog izloženosti oštećenim instalacijama čime bi moglo doći do povređivanja. Ovaj veoma izražen problem vandalizma, prisutan je u svim djelovima grada, kako na dekorativnoj tako i na funkcionalnoj rasvjeti, pa ulažemo velike napore kako bi kvalitetno održavalo povjerenu komunalnu infrastrukturu”, saopšteno je iz preduzeća Komunalne usluge. 

Komunalne usluge će, ističu, uložiti krajnje napore radi dovođenja rasvjete na ovoj i svim drugim lokacijama u ispravno stanje. 

“Zbog ovih intervencija, često je potrebno uključivanje rasvjete u toku dana, te molimo naše sugrađane na razumijevanje. Još jednom apelujemo na sugrađane, da ne uništavaju imovinu Glavnog grada – objekte javne rasvjete, čime se narušava opšti izgled grada, a naročito dovodi u pitanje bezbjednost građana, te iziskuje izdvajanja velikih novčanih sredstava, što u konačnom dodatno opterećuje Budžet Glavnog grada kao i da neželjeno i vandalsko ponašanje pojedinaca prijave nadležnim organima a sve eventualne nedostatke na objektima javne rasvjete prijave na broj 020/623-927 ili lično u prostorijama Društva u ulici Zetskih vladara bb”, zaključuje se u saopštenju. 
 

Komentari: 0

Novi komentar