Ubica nepoznat

Tri godine misterije: Labana izrešetali u blizini kordona policije pa pobjegli

Ivan Laban izrešetan je prije tri godine u Baru ispred sportskog centra, ali do danas nema imena ubice. Kordoni policije obezbjeđivali su utakmicu, ali im je rafalna paljba promakla iako su se nalazili na pedesetak metara od mjesta ubistva. 
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 14:13 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tri godine misterije: Labana izresetali u blizini kordona policije pa pobjegli
Foto: arhiva, jedro bar

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv NN izvršilaca krivičnog djela ubistvo, izvršenog dana 31.10.2016. godine na štetu I.L., i u ovom predmetu u kontinuitetu su preduzimane sve neophodne mjere i radnje u cilju identifikacije izvršioca, a koje preduzete mjere i radnje do sada nijesu dala rezultate u otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela", navodi se u odgovoru VDT-a.

Laban je sa djevojkom gledao utakmicu između Crvene Zvezde i Mornara koja je prethodno proglašena visokorizičnom pa je više pripadnika Posebne jedinice obezbjeđivalo meč.

Odmah po završetku uputio se ka svom vozilu marke "Citroen" i krenuo sa parkinga. Prilikom izlaza nepoznati napadač koji je imao kacigu na glavu ispalio je više hitaca u njegovom pravcu, a prve informacije potvrdile su da su se na motoru nalazla dva muškarca.

Laban nije izdahnuo na licu mjesta, ali ljekari ipak nijesu uspjeli da mu sačuvaju život.

Za ime Ivana Labana veže se nekoliko krivičnih djela, a njegov ujak je bio ubijeni Milovan Đukić poznat po bliskim odnosima sa Željkom Ražnatovićem Arkanom

Komentari: 0

Novi komentar