Policija uhapsila osumnjičenog

S lažnog Fejsbuk profila prijetio novinarima Raičeviću i Redžiću?

Podgorička policija uhapsila je A. T. (55) zbog sumnje da je ugrozio sigurnost glavnog urednika portala IN4S, Gojka Raičevića i novinara Glasa Amerike (VOA) Nebojše Redžića.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
S laznog Fejsbuk profila prijetio novinarima Raicevicu i Redzicu?
Ilustracija

Navodi se da su postupali po prijavama više građana da im je nepoznata osoba posredstvom društvene mreže Fejsbuk sa lažnih profila prijetila.

– Kao i prijava više građana da im je nepoznata osoba objavljivala fotografije sa pogrdnim nazivima, uvredama i neistinama, a koje su uticale na njihov privatni i poslovni život – kaže se u saopštenju.

Tokom izviđajnog postupka, kao i saradnjom sa DFC - Digitalnim forenzičkim centrom iz Podgorice, a koji se bavi otkrivanjem lažnih vijesti i informacija, policijski službenici su došli do sumnje da je A. T. otvorio više od 12 lažnih Fejsbuk profila.

– On je otvorio profile pod nazivima „Vladimir Petrović“, „Risto Radović“, „Sergey Volkov“, „Ana Uskoković“, „Adriatic PG“, „Slaven Radunović“, „Vasović Vera“, „Natalije Jovana Suarez“, „Rajka Firma Alivodić“, „Necko Radović“, „Lana Milošević“, „Veljko Radusinović“ i drugi – kaže se u saopštenju.

Sa navedenih lažnih profila A. T. je, kako se sumnja, postavljao fotografije javnih ličnosti iz svijeta politike, muzike i novinarstva, i objavljivao statuse da su ili preminuli ili da su optuženi za razne vrste krivičnih djela protiv polnih sloboda.

Takođe A. T. je, sumnja se, koristeći navedene lažne profile uputio prijetnje Raičeviću i Redžiću.

Policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, pretresla stan i druge prostorije koje koristi A. T. prilikom čega su oduzeti digitalni uređaji (PC, hard disk, eksterni hard disk, kao i USB fleška) a za koje postoji sumnja da se na njima nalaze dokazi o izvršenim krivičnim djelima.

Komentari: 0

Novi komentar