Iz DF-a poručili

Đukanović: Prelazna vlada, pa produžetak rada Odbora

Demokratski front (DF) će podržati produženje roka za izborne reforme do 31. decembra, pod uslovom da se prethodno donese odluka o formiranju prelazne vlade, poručio je predsjednik kluba poslanika tog političkog saveza, Milutin Đukanović.
Objavljeno: 08. 11. 2019 - 16:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

„DF će glasati za odluku kojom se produžava mandat radnoj grupi, ali tražimo prethodno da donesemo odluku kojom se odmah formira prelazna vlada u skladu sa Sporazumom koji su potpisali opozicioni poslanici, a da se potom donese odluka o produžetku rada ovoj grupi“, istakao je Đukanović.

Kako je naveo, ako se prihvati njihov predlog, onda bi DF bio dio tog dogovora, a u suprotnom još jednom pozivaju opoziciju da napusti Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„Nadamo se da neki u opoziciji nijesu zaboravili da su im DF i ostali u opoziciji najbliži“, navodi se u izjavi Đukanovića.

Prema njegovim riječima, jedino što bi rušilo tu činjenicu je da eventualno postoji tajni dogovor između Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokrata od ljetos - da nema tehničke vlade.

„A ako nema tajnog dogovora DPS i Demokrata, i preuzetih obaveza Demokrata prema DPS-u, onda ih pozivamo da napuste radnu grupu i idu sa nama na proteste“, poručio je Đukanović.

Komentari: 7

Tesla

08. 11. 2019 - 18:01

Ovo mu dodje kao ona prica kad na vrbi rodi grozdje a DF i ostali u to slijepo vjeruju. Da ponovim a sto ova grupica dobro zna : izbori se odrzavaju sledece godine sa ili bez izmjene zakona. Ono sto isto opozicija zna, na ovim izborima ce dozivjeti takav fijasko da im nece pasti napamet ovakva glupost za sledece 100 godina. Jedva cekam da im vidim face.
Drazina celjad i demokratija!

08. 11. 2019 - 23:20

Sprdnja nad sprdnjama, od ove imperialne ruske I velje srbske skalamerije.
POGREŠNO!

08. 11. 2019 - 23:41

Prekasno je. Povlačenje iz svih organa vlasti opozicionih predstavnika, jedini je logičan i politički odgovoran potez. Izbori su sledeće godine. Nema više vremena za dogovore o izbornim zakonima. Pješčanik je odavno iscurio. Izlazak i već sad najavljeni bojkot izbora je jedino rešenje, sva ostalo je političko samoubistvo opozicije. Na taj način će isplivati na površinu one "opzicione stranke" koje će se pojaviti na takvim izborima. Biće to ne samo njihov politički kraj, nego i dugoočekivana politička promaja od koje će se ne samo prehladiti nego sigurno i rauboljeti, već ionako bez bilo kakvog političkog imuniteta teško uzdrmani DPS.
Logika vam je problem 30 godin

09. 11. 2019 - 00:12

Tesko uzdrman DPS? Danas bi vas oduvao bez dileme, SRBADIJO ! NE TRAZI SE VLAST U ZEMLJI KOJU NE ZELITE !!!
Objektivni

09. 11. 2019 - 01:27

A sta mislis da se citava opozicija ujedini i izadje na izbore , kako bi prosli ? Izgubili naravno i kukali da su izbori pokradeni. A uzmimo da se svi skupe i pobjede na izborima moze li iko normalan zamisliti kako bi funkcionisala drzava ? Zamislite kako bi vladali DF ( vojvoda , Meda Zemunac i Pipun ) SNP - kome se ne zna da li postoji ili ne postoji ,Demokrate sa Blečićem koji nema odgovor ni na jedno pitanje a prikriveni je ober četnik , pa egocentrik Milačić , pa raspali SDP , pa nesto malo Crnogorska , pa Ura pa Vijesti pa Dan , pa onda Vladu izaberu u Moskvi i Beogradu pa dodje jos jedno 2-3000 popova iz Bosne . E sad vidite na sta bi to ličilo. A svi znate da bi bilo tako .
svi ako ce prokrilatit turci

09. 11. 2019 - 07:09

Ajde sto prica gluposti nego sto emituje sipljivost
Da, da ....

09. 11. 2019 - 20:29

Ovi ka da su pali s'neba na teme. Bez programa, bez poštovanja multinacionalne strukture CG i zdušno radite protiv države VI održavate DPS na vlast tj. vi terorišete cjelokupni narod ove države. I viđi čuda oćete vlast na silu i nasramotu.
Novi komentar